Vaterpolisti Srbije ostvarili uverljivu pobedu u Subotici

Uto, 19.02.2019 - 21:36 -- dejan.vukovic

Srbija – Rumunija 13:6 (3:1, 4:1, 4:2, 2:2)

Bazen Prozivka. Gledalaca: 400. Sudije:Ahladotis (Grčka), Kovač Šatlos (Mađarska). Igrač više: Srbija 9 (3), Rumunija 6 (2). Peterci: Srbija 2 (2).

Srbija: G.Pijetlović, Mandić 3,Tankosić, Radović, Lazić 1, Tomić, Drašović 2, Lukić 2, Janković 2, Vučinić 1, Stojanović 1, Velkić 1, Dobožanov. Selektor:Savić.

Rumunija: Cik, Vančik, Gergeljfi, George 2, Fulea, Đorđesku, Priotesa 1, Dragomiresku 1, Kalin, Oanta 1, Sabo 1, Antipa, Abrudan. Selektor: Jordake.

Srbija sastavljena mahom od mlađih igrača pobedila je reprezentaciju Rumunije na bazenu SRC Prozivka pred prepunim tribinama i time pred poslednje kolo u grupi stigla do prvog mesta.

Nije bilo rezultatske neizvesnosti, naši reprezentativci su od samog početka nametnuli visok tempo i na kraju uverljivo trijumfovali. Propustili su srpski igrači nekoliko odličnih prilika u napadu željni da što pre realizuju svoju dominaciju. Sa druge strane Rumuni su se vidno mučili u napadu i teško stvarali prilike za gol. Postigli su dva gola u prve dve četvrtine i to sa igračem više i nakon greške odbrane naše reprezentacije. Prvu četvrtinu Srbija je dobila sa 3:1, golovima Lukića, Mandića i Jankovića. U drugom periodu još dominantnija igra delfina, redom su pogađali Drašović, Mandić, Vučinić i Lazić te se na odmor otišlo sa vodstvom Srbije od 7:2. 

Nije se promenila situacija na bazenu ni u nastavku susreta. Srbija je ponovo postigla četiri gola u jednoj četvrtini, niz je započeo Drašović, nakon čega je usledila uspešna brza kontra Jankovića u finišu četvrtine. Prvenac postiže Velkić da bi četiri sekunde pre kraja trećeg perioda Mandić još jednom zatresao mrežu. U poslednjoj četvrtini Srbija je smanjila pritisak. Postigli su delfini dva brza gola preko Stojanovića i Lukića za veliku prednost od 13:4. Do kraja utakmica Rumunija je iskoristili opuštenost naše reprezentacije i malo ublažila poraz.

Nakon utakmice za najboljeg igrača susreta proglašen je Dušan Mandić strelac 3 gola u ovom susretu. Priznanje mu je predao Davor Štefanek predsednik Sportskog saveza Srbije

Custom Search