U ponedeljak počinje Memorijal „Jovana Kukarasa” u tenisu

Ned, 12.05.2019 - 12:36 -- dejan.vukovic

U Subotici, u organizaciji Tenis kluba Spartak u ponedeljak, 13. maja, počinje još jedan tradicionalni teniski turnir, treći u nizu velikih teniskih dešavanja koje ovaj klub organizuje.

Reč je o tradicionalnom ITF turnir za dečake i devojčice do 14 godina, druge kategorije. Ovo je već 18. turnir u niz, a sedmi put kako on nosi ime Memorijal „Jovana Kukarasa“.

– Kao i uvek, dolaze nam najbolja deca iz celog sveta. Prema upisu, prvi nosilac kod dečaka je Nicolas Philibert iz Engleske, trenutno 97. u svetu, dok je najbolje rangirani igrač iz Srbije Vuk Rađenović, treći nosilac. I Spartak će imati svoje predstavnike, igraće Denis Stančulov, Luka Ilić, Marko Miletić, Mateja Vujković. Kod devojčice su tri prve nositeljke iz Srbije, najbolja je Emilija Zdravković, 81. na svetu, a slede je Anja Petković i Dunja Marić, dok Spartak u ovoj generaciji trenutno nema predstavnica – obavestio je Milan Vučković, predsednik TK Spartak, na najavnoj konferenciji, zajedno sa potpredsednikom Ladislavom Iršaijem. Turnir počinje u ponedeljak, 13. maja, a u glavnom žrebu su „table“ od po 64 igrača.

Kako je istakao Vučković, najavljeno loše vreme će uticati na termine, ali je zato i pozvao sve ljubitelje ovog sporta da dođu na terene TK Spartak. Svi koji dođu (ulaz je slobodan) imaće priliku da uživaju u igrama kvalitetnih igrača iz celog sveta. Finale je zakazano za nedelju, 19. maj.

Custom Search