Rukometaši Spartaka pobedom završili sezonu

Pet, 24.05.2019 - 00:43 -- dejan.vukovic

RK Spartak - RK Šamot 34:30 (19:14)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 800. Sudije: Radaković Branko i Bakmaz Nikola. Isključenja. Spartak 4 min. Šamot 8 min. Sedmerci: Spartak 2/2. Šamot 6/2

Spartak: Raković, Rosić, Ž. Peić Tukulja 2, J. Peić Tukuljac 1, Kolundžić, Šukić 4, Obradović, Reljić, Kojadinović 4, Pjevalica, Karan 8, I. Petrović 6, S. Petrović 1, Leovac 3, Stefanović 5, Arđelan.

Šamot: Radojičić 4, Milićević 2, Ilić 5, Radović5, Jedoksić, Preković, Jugović, Jelenić 7, Avramović 6, Radović, Živković 1, Mitrović

U poslednjoj utakmici sezone rukometaši Spartaka su pred domaćom publikom pobedili Šamot sa 34:30 i na taj način stavili tačku na turbulentnu, ali ipak uspešnu sezonu.

Subotičani su bili efikasni na početku meča, pa su u osmom minutu golom Karana poveli sa 7:2. Bio je to period odlične igre u napadu, a odbrana je lako izlazila na kraj sa gostujućim rukometašima. Raspoložen na golu je bio i Stefan Arđelan koji je uspešnim odbranama zadavao velike probleme igračima Šamota. Međutim kako je vreme prolazilo, tako su i napadi postali brzopletiji, a gosti to koriste da u nekoliko navrata smanje razliku. Finiš prvog poluvremen apripao je Spartaku koji je na odmor otišao sa 5 golova prednosti 19:14. 

U pauzi između sva poluvremena publici u Hali sportova u Subotici predstavili su se učenici Srednje tehničke škole "Ivan Sarić" koji su osvojili vicešampionsku titulu na Prvenstvu Srbije za učenike srednjih škola. Ekipu koja je postala vicešampion države sačinjavali su: Gabrić Marko, Brešćanski Bojan, Reljić Milan, Peić Tukuljac Jovan, Kolundžić Uroš, Stojanović Nikola, Kuktin Bojan, Popović Aleksa, Vukmanov Ognjen, Lazić Miljan i Vojnović Stefan pod vodstvom nastavnika Srđana Dakića. 

Početak drugog poluvremena doneo je sličnu igru, Spartak je već u 35. minutu imao prednost od šest golova. Gosti su pokušavali da se rezultatki približe, međutim odličan na golu je bio Stefan Arđelan, koji je zaustavio napade šamota. Osam minuta pre kraja Leovac je pogodio za velikih 30:24 što je dalo priliku treneru Lakoviću da u finišu meča šansu ukaže i najmlađim igračima Spartaka. Na kraju zaslužena pobeda Spartaka za završetak uspešne sezone. 

Podršku igračima naovom meču pružila su deca iz OŠ "Sečenji Ištvan" koja su organizovano došla na utakmicu sa nastavnicom majoim Prćić i glasno bodrila domaće sportiste.

Ličnosti: 
Custom Search