Međunarodni košarkaški turnir u Subotici

Sre, 29.05.2019 - 21:08 -- dejan.vukovic

Međunarodni košarkaški turnir za dečake, rođene 2004. i 2004. godine odigran je u salama OŠ „Majšanski put” i OŠ „Sečenji Ištvan”, u okviru IPA projekta prekogranične saradnje Srbije i Mađarske koga zajedno realizuju Košarkaški klub Koršašuli iz Hodmezovašarhelja i OKK Spartak iz Subotice.

– Jedna od aktivnosti u okviru projekta su i košarkaški turniri, a ovo je bio peti od šest planiranih. Obuhvaćena su četiri godišta, a takmičenje je podeljeno u dva dela. Na svakom turniru učestvuje po dvanaest ekipa, po šest u svakom godištu, a svaki turnir se vodi zasebno. Nema ukupnog pobednika, jer su jedini stalni učesnici Koršašuli i OKK Spartak, dok se ostali menjaju. Princip je takav da bude jednak broj ekipa iz Srbije i Mađarske. Tako su ovoga puta nastupile ekipe Žiroš akademije iz Budimpešte, Segedina, Stara iz Novog Sada, Džokera iz Sombora i Vrbasa – ističe Jovo Sirovina iz OKK Spartak i dodaje da su subotičke ekipe u obe kategorije zauzele treće mesto.

Ovakvi turniri donose veliki napredak u igri svih učesnika. – Dovoljno je pogledati broj utakmica i broj dece sa kojima su naši košarkaši stupili u kontakt, družili se, ali i razvijali takmičarski duh. Mogla su naša deca da vide kako se radi u drugom klubovima, da nešto nauče, a predstoji i kamp – nova prilika da zajedno radimo i razmenimo iskustva – dodaje Sirovina.

OKK Spartak (2004. godište): Bićanin Danilo, Dokić Vladimir,Kojić Borivoje, Šimoković Aleksa, Komnenov Nemanja, Zdravković Bogdan, Milović Lazar, Radulović Bogdan, Ključik Vladimir, Rustemović Nedim, Čorba Kornel, Bošnjak Luka, Pajić Luka, Moslavac Ivan, Adamović Strahinja, Njegić Danilo. Trener: Bojan Stantić.

OKK Spartak (2003. godište): Cvjetković Stefan, Bajrušević Mateja, Becin Nikola, Andrić Jovan, Paprić Nikola, Vuković Danilo, Zima Miloš, Behtler Aleksandar, Vučković Dušan, Tomović Marko, Knežević Nikola i Burzan Vuksan. Trener: Saša Buljovčić.

Ličnosti: 
Custom Search