Press: II Youth Jazz & Rock Festival

Čet, 25.07.2019 - 14:40 -- bojana.juric

Youth Jazz & Rock Festival nastao je na inicijativu Rotarakt kluba Subotica sa idejom da subotičkoj publici pruži najzanimljiviju i najrelevantniju muziku novih, mladih umetnika sa područja Balkana. Glavni motiv organizacije ovog festivala bila je činjenice da je kulturno-umetnički program koji je zaista u koraku sa vremenom zapostavljen. 21. vek je ispunjen svežom i kvalitetnom muzikom. Danas je gotovo besmisleno svrstati umetnika u samo jedan žanr, ma koja to umetnost bila. To se vrlo lako primećuje u muzici. Novi izvođači su svima dobro poznate muzičke pravce razgranali na strahovito puno podžanrova i time pokrenuli nezaustavljiv talas kreativnih mladih ljudi. S toga je ovo pre svega festival za mlade kao i one koji se tako zaista osećaju!

Ovogodišnji Youth Jazz & Rock Festival biće održan 1. i 2. avgusta 2019. godine sa početkom u 20:00 u dobro poznatom prostoru bioskopa "Abazija" na Paliću. Kao i prošle godine, prvo veče biće posvećeno džez muzici, a nastupiće Placid Bees (Beograd), Nikola Spasojević quartet (Rotterdam/Beograd) i Ethno Jazz Orchestra (Čačak/ Beograd/Subotica). Drugo veče, posvećeno je rok muzici i svim mogućim bliskim žanrovima i “podžanrovima” koje će izvoditi Projections (Subotica) i Gazorpazorp (Beograd). Nastavljajući prošlogodišnju tradiciju organizujemo "Jam session" nakon završetka džez večeri kom mogu da se pridruže svi zainteresovani muzičari, a nakon rok večeri "DJ set". Ono što će se razlikovati u odnosu na prošlogodišnji festival jeste tzv. nulto veče pod nazivom "Silent Movie Night" gde će izvanredni pijanisti iz Beograda Nevena Pejčić i Bojan Cvetković kao i Pavle Zvekić iz Subotice svirati klavir uz neme filmove. Sviraće i uz klasike kao što su filmovi Čarli Čaplina, Baster Kitona, Alfred Hičkoka, itd. "Silent Movie Night" biće održan 31. jula, dan pred zvanično otvaranje festivala.

Prvo veče nastupiće: 
- Placid Bees, 
- Nikola Spasojevic Quartet, 
- Ethno Jazz Orchestra. 

Drugo veče nastupiće:
- Projections,
- Gazorpazorp. 

Karta za jedno veče: 200 RSD
Karta za obe večeri: 300 RSD

“Sjajan festival, sjajna organizacija i sjajna prilika za predstavljanje novih bendova i projekata koji vrede. Sto se tice mog proslogodisnjeg iskustva, ovaj festival ceni i postuje muzicare.”

— Bojan Cvetković
 

Ličnosti: 
Custom Search