Obeležavanje međunarodnog Dana mladih 2019.

Čet, 08.08.2019 - 17:26 -- darko.kovacevic

Međunarodni dan mladih ustanovila je Generalna skupština UN 2000. godine, a obeležavanje u Srbiji počelo je posle formiranja Ministarstva omladine i sporta, 2007. U Subotici se ova manifestacija obeležava već desetu godinu za redom.

Ove godine Kancelarija za mlade Grada Subotice organizuje obeležavanje međunarodnog Dana mladih u nedelju 11. avgusta 2019. godine, koji će obeležiti sportsko-rekreativni i umetnički sadržaji za mlade u parku Prozivka.

U toku popodneva, počevši od 18h biće prezentovani ekstremni sportovi Ground level fest udruženja, fitnes programa zumba, street work out-a i aerobik karatea.

Članovi Književnog kluba Fondacije Danilo Kiš će organizovati kreativno pisanje, a najmlađim posetiocima će se čitati bajke.

Učešće ove godine imaće i Klub američkog fudbala „Gorillas Subotica“ gde će se najmlađi moći upoznati sa pravilima ovog sporta.

U sklopu aktivnosti na Prozivci, Crveni krst će se predstaviti sa vežbama za pružanje prve pomoći, a Zavod za javno zdravlje će mladima omogućiti merenje indeksa telesne mase i određivanje kompozicije mišićne mase i masnog tkiva na vagi, a na smokilajzeru merenje koncentracije ugljen monoksida u izdahnutom vazduhu.

Moto akcije je „Ja znam...i mogu da biram!“.

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Ned, 11.08.2019 - 18:00
Kategorija: 
Custom Search