Selu u pohode - MZ Peščara

Pon, 16.09.2019 - 09:54 -- darko.kovacevic

Zavod za javno zdravlje Subotica, Crveni krst Subotica i Dom zdravlja Subotica nastavljaju i u 2019. godini sa akcijom „Selu u pohode – proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!“. Već devetu godinu se organizuju ove akcije sa ciljem da promovišu zdravlje i zdrave stilove života u ruralnim sredinama Subotice i da mobilišu stanovnike ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Obaveštavamo Vas da će se 17. septembra u terminu od 8 do 11 časova održati akcija u prostorijama MZ Peščara, ul. Šabačka 7/a. Svi zainteresovani sugrađani će moći izmeriti krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi, te izmeriti telesnu visinu i težinu i utvrditi indeks telesne mase (BMI). Svim pušačima će se izmeriti vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu i dati saveti za prestanak pušenja. Lekari Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Subotica će deliti savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja.

Istovremeno će zdravstveni saradnik iz Zavoda za javno zdravlje Subotica sa predškolcima PU „Naša radost“ u objektu “Mala sirena” održati radionice na temu „Higijena usta, zuba i tela, a volonteri Crvenog krsta Subotica edukaciju sa osnovcima OŠ „Sečenji Ištvan“ na temu trgovine ljudima. Volonteri CK će podeliti pakete pomoći za socijalno ugrožene stanovnike ove mesne zajednice. Da bi došlo do promene i unapređenja zdravlja stanovništva potrebno je da svako učestvuje i brine o svome zdravlju i zdravlju svojih najbližih. Promene su moguće, to možeš i ti! Proveri svoje faktore rizika i menjaj ponašanja u korist očuvanja i unapređenja zdravlja.

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Uto, 17.09.2019 - 08:00
Vreme održavanja - kraj: 
Uto, 17.09.2019 - 11:00
Kategorija: 
Custom Search