Folk fest

Pet, 20.09.2019 - 14:24 -- darko.kovacevic

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját Mórahalom első folklór divatshow-jára! Az esemény során a homokháti közönség első ízben ismerkedhet meg azokkal a viseletekkel, melyek valahol divatkultúránk gyökerét képezik. A közismertebb viseletek között, mint a kalocsai, kalotaszegi vagy mezőségi, a látogatóknak lehetősége lesz olyan ruhákat is megtekinteni, mint például a kevésbé ismert szeremlei, ókalocsi, rábaközi, méhkeréki román, békéscsabai szlovák, hagyományos, valamint újabb bánáti, régi és modern szerb viseletek. Ám ez még korántsem a sor vége abból a repertoárból, ami a kollekciót képezi. Vendégeinknek a népviseleti kiállítás mellett egy élő divatbemutatóval is készülünk a Mórahalom Néptánc Egyesület néptáncosainak közreműködésével. Az estet a szabadkai KurtaUtca zenekar alternatív folk koncertje fogja zárni a garantált jókedv érdekében. Nagyon sok szeretettel invitáljuk Önöket egy különleges, nem mindennapos kulturális élményre! A belépés ingyenes.

Rendezvény ideje: szombat, 2019. szeptember 21. 

Program:

  • 18.00 - Folklór Divatshow megnyitó
  • 18:15 - Népviseleti divatbemutató
  • 19:00 - KurtaUtca koncert 

Várjuk Önöket a Kolo Szerb Kulturális Központba, címünk: Röszkei út 44. Mórahalom 6782

-

Поштовани партнери!

Позивамо Вас у суботу, 21. септембра 2019. године, на Фолк Фест и Модну ревију народних ношњи, у Српски културни центар „Коло“ у Морахалому.

ПРОГРАМ:
18.00 – Свечано отварање
18:15 -  Модна ревија народних ношњи
19:00 – Концерт oркестра „КуртаУтца“ (KurtaUtca) из Суботице

Током манифестације публика ће имати прилику да погледа костиме и народне ношње који представљају почетак наше модне културе. У оквиру модне ревије представиће се традиционална и модерна култура народних ношњи - културна баштина из Мађарске, Србије, Румуније, Словачке и околине. Учествују плесачи Kултурног уметничког друштва из Морахалома, а вече затвара алтернативни фолк оркестар „КуртаУтца“ (KurtaUtca) из Суботице.

Улаз је слободан!

Време и место одржавања: Субота, 21. септембар 2019. године,
Српски културни центар „Коло“, пут за Реске број 44., Морахалом 6782

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Sub, 21.09.2019 - 18:00
Kategorija: 
Custom Search