Rukometaši Spartaka pobedili Obilić

Ned, 01.12.2019 - 16:17 -- dejan.vukovic

RK Spartak - RK Obilić 31:30 (16:16)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 350. Sudije: Mandić Ivan i Kovačić Nemanja. Isključenja: Spartak 8 min, Obilić 4 min. Sedmerci: Spartak 3/3, Obilić 4/4 

Spartak: Bižić (10 odbrana), Pilipović 7, Papež Bogosavljev, Željko P. Tukuljac 2, Jovan P. Tukuljac, Kolundžić 2, Vuković 11, Oljača 1, Spremo, Kojadinović 4, Šukić 5, Đurović, Karan, Ilić 1, Galfi, Arđelan (6 odbrana).

Obilić: Radović, Savić 4, Podraščić, Vokši 2, Jestrović 3, Teodorović 2, Dražić, Mirić 2, Pavić 4, Milutinović, Dotlić 4, Mandić 4, Đorđević, Ivošević 5, Tasić. 

Rukometaši Spartaka ostvarili su važnu pobedu sa kojom su se ustalili na sredini tabele. Utakmica je bila kvalitetna, rezultatski veoma neizvesna do samoga kraja. Subotičani su do razlike od dva gola stigli u 54. minutu i do kraja meča vodstvo nisu ispuštali i na kraju zasluženo slavili.

Važnost meča uticao je na domaće koji su utakmicu otvorili dosta nervozno dozvolivšiprotivniku da ima početno vodstvo od 5:3 u 10. minutu. Golom Ilića sa sedam metara i sa dva pogotka Kojadinovića u nizu Spartak je u 12. minutu preokrenuo rezultat na 6:5. U narednih desetak minuta ekipe su se smenjivale u vodstvu, da bi Obilić u 21. minutu nakon pogotka Savića po drugi put na utakmici stekao prednost od dva gola, 11:13. Uspeli su subotičani da uzvrate i preko Pilipovića i Šukića da poravnaju na 15:15 dva minuta pre isteka prvog dela. Dotlić donosi novo vodstvo beograđanima a Oljača poravnava na 16:16 u poslednjim trenucima prvog dela. 

Domaćini su drugo poluvreme počeli sa igračem manje pošto je u poslednjim trenucima prvog dela Vuković bio isključen na dva minuta. Gosti su iskoristili brojčanu prednost te golovima Ivoševićča i Pavića ponovo stekli prednost od dva gola, 16:18. Spartak uspeva da poravna na 18:18, međutim nisu nastavili u istom ritmu. Obilić je iskoristio greške domaćih u napadu i po prvi put došli do tri gola viška, 19:22 u 40. minutu. Trener domaćih Slaviša Laković bio je prinuđen da zatraži minut odmora i posavetuje svoje momke. Nakon kratkog odmora subotičani su zaigrali znatno bolje u odbrani, serijom od 3:0 a nakon gola večeras izuzetno raspoloženog Vukovića, preokrenuli su rezultat u svoju korist na 25:24 u 51. minutu. Stečenu prednost domaćini više nisu ispuštali. Nakon dva gola Vukovića u nizu rezultat je bio 27:25, usledile su odlične odbrane golmana Bižića a kada je Pilipović u 58. minutu pogodio za 30:27 pobednik je bio rešen. Uspeli su gosti u poslednjim trenucima da razliku smanje na samo gol zaostatka, ali više od toga nisu mogli.  

Na kraju utakmice za najboljeg igrača susreta proglašen je Nemanja Vuković koji je postigao 11 golova i vodio svoj tim do nove pobede.         

Tagovi: 
Custom Search