Košarkašice Spartaka ubedljive protiv Karaburme

Pon, 20.01.2020 - 16:57 -- dejan.vukovic

Spartak – Karaburma 72:50 (11:18, 24:14, 18:10, 19:8)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 50. Sudije: Slobodan Olčan, Slavko Rakić.

Spartak: Stanaćev 10, Popludijević 9, Savković 9, Dunđerski 19, Kovačević 12, Bende, Petrekanović, Kerleta 6, Jelić, Cvijetić, Čiča 7.

Karaburma: Milošević 2, Božović 3, Pavlović 5, Novković 23, Đorđević 11, Peštanac, Stevanović 4, Nešić, Petrović, Marinković, Zečević.

Iako su katastrofalno počele utakmicu, košarkašice Spartaka su se radovale prvoj ovogodišnjoj pobedi u Subotici. Uspele su Golubice da prevaziđu početni dvocifreni zaostatak, a kada su ušle u ritam, bilo je samo pitanje kolika će biti razlika na kraju meča.

Dobar šut poslužio je gošće na početku meča, za tri pogađaju Novkovićeva i Božovićeva, a Karaburma za minut i po stiže do prednosti od 8:0. Uskoro Novkovićeva pogađa još jednu trojku za 11:2, a treća trojka iste igračice donosi Karaburmi prednost od 14:2 polovinom prve četvrtine. Spartak uspeva da u finišu četvrtine veže dva dobra napada i da prvi deo okonča sa manje od deset poena zaostatka. Druga četvrtina počela je boljom odbranom Golubica, a to se odmah preslikalo i na rezultat. Brži napadi i poeni u nizu topili su razliku rivala, pa je u 13. minutu posle pogotka Dunđerske bilo 22:23, a nova kontra i koš Dušice Stanaćev donose Spartaku i prvu predost na meču, 24:23. Nisu domaće popuštale u dobroj odbrani, pa su uskoro stigle i do šest poena razlike, bilo je 29:26 posle slobodnog bacanja Savkovićeve. Mini-serijom košarkašice Karaburme stižu do pola koša prednosti, ali poluvreme je okončano uz tri poena viška za domaće.

Trojka Vanje Popludijević donosi Spartaku prednost od 40:34 u 22. minutu, a posle pet vezanih poena Čiče bilo je i lepih 45:36 za Golubice. Na tri minuta do kraja treće deonice vodio je Spartak sa dvocifrenih 50:38, a vezane trojke Sanje Dunđerski donose ekipi iz Subotice lepu zalihu od petnaest poena viška.

Promene u završnoj deonici nije bilo, a kada je Kerleta pogodila za 61:42 u 34. minutu čime je okončala seriju od 8:0, stigao je signal sa klupe gošći za poslednje savete pred finiš duela. Nije to pomoglo, a Kovačevićeva i drugarice nastavlju seriju domaćih koje stižu do 28 poena prednosti. Prve poene za gošće u završnoj četvrtini postiže Novkovićeva sa linije slobodnih bacanja u osmom minutu meča.

Tagovi: 
Custom Search