Novi uspesi tenisera Spartaka

Sre, 05.02.2020 - 22:50 -- dejan.vukovic

Tenis klub Spartak bio je domaćin Zimskog dvoranskog prvenstva Srbije za juniore i juniorke, na kojem su subotičani potvrdili dominaciju u mlađim kategorijama. Obe titule osvojili su takmičari Spartaka i time nastavili uspešna niz na prvenstvima države. 

Novi juniorski dvoranski prvaci Srbije su Anđela Vidović, koja je odbranila prošlogodišnju titulu i Filip Stipić koji je u finalu u dva seta savladao klubskog kolegu Filipa Mandovića sa 2:0 (6:2, 6:2) 

Osvojenom titulom Filip Stipić je opravdao ulogu favorita – Bio sam prvi nosilac na turniru, pa je po rangu bilo i očekivano da osvojim prvo mesto. Uspeo sam u finalu da pobedim u jednom napornom meču i to donosi zadovoljstvo. Pripremam se za seriju profesionalnih fjučersa, voleo bih da ih odigram što više. U martu imamo tri takva turnira u Hrvatskoj, voleo bih da uzmem još jedan ATP poen, za bolji plasman. Titula u Subotici mi je sada jedan od najvećih uspeha, a tu su svakako i ekipne titule osvojene sa Spartakom prošle godine.

U konkurenciji devojaka viđeno je puno uzbudljivije finale. Vidovićeva je protiv Senke Deletić povela sa 3:1. Usledilo je poravnanje da bi u neizvenoj završnici igračica Spartaka bila bolja. Drugi set bi je još dramatičniji, teniserka Spartaka je gubila sa 1:3, međutim uspela je da preokrene rezultat i na kraju da slavi sa 7:5, 6:3.

Anđela Vidović bila je zadovoljna osvajanjem nove titule – Nije bilo lako odbraniti titulu, jer je pritisak bio na meni. Svaki meč je bio težak na svoj način, ali je finale bilo najneizvesnije. Posebno sam zadovoljna što sam uspela da preokrenem u drugom setu. Znala sam da moram da ostanem mirna, fokusirana na svoju igru, bez obzira na rezultat. 

Predsednik Tenis kluba Spartak Milan Vučković istakao je vrednost novog uspeha – Kao i prošle godine predstavnici Spartaka su osvojili titule u obe konkurencije. Sada su takmičari Spartaka bili u finalu u muškoj konkurenciji, dok u ženskoj imamo prvo i treće mesto. Dominacija naših igrača se i dalje nastavlja. Pred ovom decom je dokazivanje na profesionalnim turnirima. Prvi rang su fjučersi, Stipić već ima prvi osvojen profesionalni bod, dok ostalima predstoji da se polako probijaju na svetskim rang listama.

Custom Search