Saopštenje Pokreta socijalista povodom napada na Vučićeu

Kategorija: 

Gradski odbor Pokreta socijalista Subotica obraća se javnosti povodom monstruozne izjave koju je na Tviteru postavio Boškov čovek od poverenja, Sibin Vukadinović, a koja je upućena na račun maloletne dvanaestogodišnje ćerke predsednika Aleksandra Vučića.

Ne možemo, ne želimo, ne dozvoljavamo i najoštrije osuđujemo kao političari, ali pre svega kao građani i građanke, večina nas i kao odgovorni i zabrinuti roditelji ovakve i slične, na žalost sve učestalije javne ispade opasnih poremećenih umova.

Ponašanje ljudi iz Dveri je već duže vreme neprihvaljivo agresivno i siledžijsko, ali ovaj poslednji slučaj je dno dna i traži hitno preispitivanje bolesnog izopaćenog uma Sibina za ono što je napisao bez imalo srama i stida za maloletnu ćerku predsednika Vučića.

Njegova izjava prevazilazi sve demokratski priznate okvire političkih neslaganja sa političkim neistomišljenicima u političkoj areni.

Za mržnju, vređanje i ponižavanje koje je javno ispoljeno ka dvanaestogodišnjoj devojčici samo zato što je njen otac predsednik Srbije, zbog politike koju on vodi i koju najveći broj građana Srbije podržava, ne postoji nikakvo opravdanje. Izjava jasno i precizno ukazuje na ličnu mržnju mentalno obolele osobe prema predsedniku Vučiću, ka njegovoj porodici i deci i kao takva predstavljaju opasnost za našu javnost, za celo naše društvo.

Ovakve i slične izjave ohrabruju i podstiču najgori i najopasniji umnoporemićeni šljam jedne ljudske zajednice kao što su nasilnici, silovatelji, pedofili. Šalju im nedvosmislenu poruku da u javnosti mogu slobodno da iznose svoje bolesne stavove i želje, pozivaju na osvetu, na linč onih koje mrze kao i na vređanje i omalovažavanje njihove porodice i dece.

Zahtevamo da se pod hitno utvrdi da li Sibinovo mentalno zdravlje predstavlja opasnost za javnost, i za celo društvo, i da se u skladu sa tim predlože dalje mere.

Uvereni smo da će nadležne institucije naći način da stanu na put ovakvom nečuvenom ponašanju.

Custom Search