Rukometaši Spartaka nadigrali Novi Pazar

Ned, 08.03.2020 - 19:59 -- dejan.vukovic

Spartak – Novi Pazar 27:25 (15:13)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 300. Sudije: Milosavljević Boriša i Trivković Danijel. Isključenja: 12 min (Spartak), 8 min (Novi Pazar), sedmerci: 6/7 (Spartak), 4/5 (Novi Pazar). Igrač utakmice: Uroš Kojadinović (Spartak).

Spartak: Bižić, Kurteš 2, Željko Peić 1, Jovan Peić, Kolundžić, Vuković 7, Milisavljević, Oljača, Kojadinović 5, Šukić 4, Đurović, Skuban 2, Karan 4, Ilić N. 2, Ilić A., Arđelan.

Novi Pazar: Mujčinović, Žujović 8, Međedović 1, Arifović, Sefović 1, Milenković, Brunčević, Mekić, Hadžović 1, Davidović 4, Raković, Banduka 7, Radisavljević, Milošević 3. 

Rukometaši Spartaka ostvarili su veoma važnu pobedu u 20. kolu Arkus super rukometne lige Srbije. Subotičani su bili bolji od Novog Pazara i sa dva nova boda se približili svom cilju opstanku u eliti i plasmanu u sredini tabele. Subotičani su do pobede stigli posle velike borbe. U prvom poluvremenu su imali i šest golova prednosti da bi u nastavku utakmice gosti iz Novog Pazara sustigli zaostatak i do kraja meč učinili krajnje neizvesnim. 

Spartak je odlično otvorio utakmicu, njihovi rukometaši su silno motivisano ušli u meč sa velikom željom za novom pobedom. Nakon početnog rezultatskog izjednačenja, subotičani su golom raspoloženog Vukovića u 9. minutu imali dva gola viška, 6:4. Do osetnije prednosti Spartak je došao u 17. minutu nakon serije od četiri uzastopna gola za velikih 12:6. Usledio je pad  njihovoj igri posebno u fazi napada, što su gosti iskoristili i polako smanjivali razliku. U narednih osam minuta nisu uspeli da postignu gol te je Pazar smanjio zaostatak na tri gola, 12:9 u 22. minutu. Trener domaćih Slaviša Laković zatražio je minut odmora da smiri i posavetuje svoje momke. Nakon kratkog odmora seriju gostiju prekida Kojadinović za 13:9. Iskusni i najbolji igrač gostiju Petar Žujović sa dva gola smanjuje prednost subotičana na 13:11. Usledio je odgovor Željka Šukića sa dva gola za vodstvo subotičana od 15:11. U poslednja dva minuta prvog dela Novi Pazar je preko Žujovića i Davidovića smanjio na 15:13. 

Nastavak utakmice doneo je puno uzbuđenja. Spartak je do 40. minuta održavao razliku od dva gola, nakon čega je usledila serija gostiju od 3:0 za rezultatski preokret i njihovo prvo vodstvo od 22:21 u 44. minutu. Karan poravnava u sledećem napadu na 22:22 da bi Vuković Nemanja ponovo doveo Spartak u rezultatsku prednost, 23:22. Nakon uspešne odbrane Bižića i pogodaka Skubana sa krilča i Kojadinovića, Spartak je ponovo stekao prednost od tri gola, 25:22, deset minuta pre kraja susreta. Pet minuta pre kraja utakmice domaći su imali dva gola viška, 26:24 i za razliku od prethodne utakmice protiv Proletera nisu dozvolili da im izmakne pobeda. Utakmica je odlučena dva minuta pre kraja kada je Karan pogodio mrežu protivnika za 27:24. 

Po završetku utakmice za najboljeg igrača susreta proglašen je Urop Kojadinović iz Spartaka koji je postigao pet golova na ovoj utakmici. 

Tagovi: 
Custom Search