Ponovno radi otvoreni bazen Dudova Šuma

Kategorija: 

Javno komunalno preduzeće Stadion izdalo je saopštenje za ponovni rad otvorenog bazena Dudova Šuma 
 

Obaveštavamo sve građane da od petka, 31. jula, bazenski kompleks Dudova šuma ponovo otvara kapije građanima i sportistima.

Dok se ne poboljša epidemiološka situacija, bazen na Prozivci ostaće zatvoren za građane.

Maksimalan broj posetilaca se utvrđuje u skladu sa Preporukom Instituta za javno zdravlje Vojvodine i Naredbe Gradskog štaba za vanredne situacije.

Utvrđuju se sledeće mere za rad otvorenog bazena:

1. Na vidljivim mestima na ulazima, kao i u samim prostorima gde borave posetioci/korisnici postavljaju se informacije o higijenskim postupcima i smernicama o pravilnom ponašanju i merama zaštite kojih se treba pridržavati. To se pre svega odnosi na obavezu pranja ruku, potrebu održavanja preporučene fizičke udaljenosti od najmanje 2 metra u svim pravcima između posetilaca/korisnika.

2. Prema ukupnoj površini prostora, uključujući i površinu bazena, a radi poštovanja fizičke udaljenosti posetilaca/korisnika (tako da na svaka 4m² može biti prisutno jedno lice), na prostorima otvoreni bazen „Dudova šuma“ u određenom trenutku, a u skladu sa navedenom  preporukom i naredbom, može da boravi maksimalno 800 osoba: 300 osoba u velikom bazenu, 6 osoba u ovalnom bazenu, 9 osoba u termalnom bazenu i 3 u dečijem bazenu.

3. Na prostorima bazena na vidnim mestima biće istaknuta obaveštenja o obaveznoj udaljenosti od dva metra u svim pravcima između posetilaca/kupača. Za sprovođenje naredbe o fizičkoj udaljenosti zadužuju se redari i spasioci na bazenima.

4. Na bazenu vršiće se merenje telesne temperature prilikom ulazka u objekat, a ispred ulaza u objekat postaviće se sredstva za dezinfekciju ruku i dezobarijere.

5. Obavezno nošenje zaštitnih maski u situacijama kada nije moguće održavati preporučenu udaljenost od najmanje dva metra. 

Apelujemo na sve, da svojim odgovornim ponašanjem i poštovanjem propisanih mera zaštite, daju svoj doprinos u borbi na sprečavanju širenja infekcije.

--

Custom Search