Podeljena sreća, dva puta je veća

Pon, 05.10.2020 - 13:41 -- nikola.tumbas
Stevan Bakić Otvara Dečiju nedelju
Stevan Bakić Otvara Dečiju nedelju

Ovogodišnja Dečija nedelja održava se pod sloganom, čija inspiracija su stihovi iz pesme „Dobar drug“našeg velikog pesnika, Jovana Jovanovića Zmaja:

Podeljena sreća, dva puta je veća

U  periodu  trajanja  Dečije  nedelje, značajno  mesto imaće deca  kojima  je najviše potrebna solidarnost: deca sa smetnjama u razvoju i deca sa invaliditetom, deca sa Kosova i  Metohije i iz  dijaspore,  deca  bez  roditelja,  deca pripadnici nacionalnih  manjina, bolesna deca.  S toga  je važno  da ove  kategorije  budu  uključene u  aktivnosti gde god je  to moguće.
 Napominjemo da će, zbog mera zaštite od Kovid infekcije, u ovogodišnju manifestaciju tj. program koji organizuje lokalna samouprava biti uključena samo nekolicina škola kako bismo izbegli veća okupljanja dece, a svaka škola u okviru svojih mogućnosti i mera može da organizuje Dečju nedelju u okviru svoje ustanove.

Otvaranje manifestacije je održano u ponedeljak 5.oktobra,  u Osnovnoj školi „Sonja Marinković“, a manifestaciju je otvorio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, čije obraćanje je u prilogu.

Custom Search