Dve medalje takmičara kik boks kluba Top Fighter

Pon, 19.10.2020 - 20:27 -- dejan.vukovic

Takmičari Kik Boks Klub "Top Fighter" su u subotu 17. oktobra učestvovali na Prvenstvu Vojvodine koje je održano u Bečeju u kik boksu, u disciplini full contact za sve uzraste u A i B klasi, na kojem je učestvovalo 80 takmičara.

U pionirskom uzrastu Dominik Abraham u kategoriji do 52 kg, i senior Milan Labus u kategoriji do 81 kg odradili su svoje prve kik boks mečeve. Abraham je u finalu dao sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno za zlato, pobedu je odneo takmičar iz Sente, te je morao da se zadovolji sa srebrnom medaljom. Labus je imao više uspeha, te je postao prvak Vojvodine u B klasi. U finalu je od prve runde uspeo da nametne svoj tempo protivniku iz Kikinde, te je pobedom na poene od 3:0 osvojio zlatnu medalju.

Trener Alen Heralić zadovoljan je nastupom takmičara, te je istakao da su obojici takmičara ovo bili prvi kik boks mečevi. Abraham se nije uspeo skroz opustiti što je uticalo na ishod meča, ali kod početnika je to normalna pojava i vremenom borci kako stiču iskustvo, sigurnije i opuštenije ulaze u mečeve i lakše dolaze do pobede. To se pokazalo u slučaju Labusa koji se oslobodio treme i dao svoju maksimum što je dovelo do pobede.

Custom Search