Prikupljeno 2,3 miliona evra za Oliverovo lečenje

Uto, 05.01.2021 - 16:20 -- darko.kovacevic

U produkcijskom studiju Panon Televizije, 4. januara 2021. godine održana je konferencija za novinare, povodom humanitarne akcije koja je pokrenuta u cilju lečenja Pala Olivera Gajodija.

Na događaju su organizatori prikupljanja dobrovoljnih priloga, Oliverov tim za pomoć, predstavili informacije o Oliverovom lečenju. Lečenje jednogodišnjeg dečaka iz Bajmoka, koji je oboleo od spinalne mišićne atrofije, koštaće 2,3 miliona evra.

Dečak iz Bajmoka već ima obezbeđenih 2,3 miliona evra za lek „Zolgensma", ali i dalje mu je potrebna pomoć. Oliver će zajedno sa svojom majkom putovati u Mađarsku 25. januara, gde će biti potrebno još tri nedelje dok se dečak ne odvoji od aparata za disanje, a zatim će naredna tri meseca primati gensku terapiju. Dečaku će i nakon toga kontinuirano biti potrebna fizioterapija - rekli su Oliverovi pomagači.

Medijima su se obratile: Zolna Gajdoš Bajus, osnivač Fejsbuk grupe Vojvođanska dobrotvorna licitacija, Livija Abraham, administrator grupe, i aktivistkinja Silvija Feher.

Oni koji žele da doniraju i dalje to mogu učiniti putem Fondacije Budi human. Svi koji žele da pomognu treba da pošalju kod 848 u SMS poruci na broj 3030.

Oliverov tim za pomoć / Panon RTV

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search