Održana Prvomajska regata na Palićkom jezeru

Pon, 03.05.2021 - 15:15 -- dejan.vukovic

Proteklog vikenda u periodu od 30. aprila do 2. maja na Paliću je u organizaciji Jedriličarskog Kluba Palić održana tradicionalna 75. „Prvomajska regata“, koja se bodovala i za Državno prvenstvo.

Na regati je učestvovalo 99 takmičara,od kojih je velika većina bila iz Srbije (96 takmičara iz Srbije) i troje iz Mađarske. Takmičari iz Srbije su bili predstavnici 12 klubova. Regata je održana u klasi FINN, Laser standard, Laser Radial, laser 4.7 i OPTIMIST.

Regata se može smatrati veoma uspešnom, na kojoj su takmičari mogli da se dokažu po raznim uslovima. Vremenski uslovi su omogućili održavanje 6 trka, i to 3 trka u petak po 4-5 m/s i 3 trke u nedelju po veoma jakom, ekstremnom vetru od 11-15 m/s. Članovi Jedriličarskog kluba Palić sa dobrim rezultatima su započeli ovogodišnju sezonu.

Osvajači medalja članova JK Palić:

  • Tihomir Zakić - 1. mesto u klasi FINN
  • Luka Sretenović - 3. mesto u klasi Laser 4.7 - generalno i 3. mesto u klasi Laser 4.7 – dečaci
  • Kristina Boja – 2. mesto u klasi Laser Radial – devojčice i 3. mesto u klasi Laser Radial - generalno
  • Danilo Bešić - 3. mesto u klasi Laser Standard
  • Bertalan Molnar - 1. mesto u klasi OPTIMIST – dečaci do 12.godina
  • Nenad Zakić - 2. mesto u klasi OPTIMIST – generalno i 2. mesto u klasi OPTIMIST – dečaci

Uspešne takmičare sa Palića su i na ovoj regati predvodili treneri Ištvan Boja i Dejan Zakić.

Takođe, lepe rezultate su postigli i ostali takmičari Kluba: Tamaš Arnold, Sven Skenderović, Aleksa Sretenović, Roland Kovač, Dario Bešić, Mate Salai, Robert Kovač, Igor Ujvari, Balint Firstner i Atila Dubičanac.

U toku naredne dve nedelje Palioć će biti domaćin još dva velika takmičenja, SEEOOC 2021 (Otvoreni Kup Jugoistočne Evrope za klasu Optimist – međunarodna regata) od 7. do 9. maja i Otvoreno Prvenstvo Vojvodine, od 15. do 16. maja.

Custom Search