Saopštenje gradskog odbora SNSa

НЕРАСКИДИВЕ СУ ВЕЗЕ СА СРБИМА У РЕГИОНУ

Градски одбор Српске напредне странке Суботица с поносом истиче јачање веза Републике Србије  са Србима у региону остварено током претходних година  и напомиње да су те везе  нераскидиве. Велико је задовољство, видети интензивирање сарадње и бројне активности које преко Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, реализује и Влада АП Војводине.

Српска напредна странка  посвећена је изградњи мостова и успостављању сарадње са Србима у региону, поштујући њихове матичне државе. Очувањем културног идентитета и показивањем солидарности, заједништва, братства,  учвршћујемо везе дијаспоре и матице.

Поштујући успешно успостављене специјалне везе и економско повезивање на републичком нивоу, Градски одбор Српске напредне странке у Суботици покренуо је акцију подршке и прикупљања донација за децу Озрена уз свесрдну подршку повереника Стевана Бакића и Завичајне заједнице „Република Српска“ у Суботици.

Идеја за ову акцију потекла је из жеље да, пред почетак школске године, деца српске националности и Срби који живе на Озрену знају да их нисмо заборавили и да нам је контакт са њима од изузетног значаја.

„Свако дете даривали смо  поклонима који се састоје од  комплетног школског прибора, ператоница,  ранчева, патика, тренерки, опреме за физичко, дечје козметике и слаткиша. Посебну симболику за нас је имала чињеница да је  свако дете добило на поклон Трилогију о Стефану Немањи, како би што више научили о српским владарима и лози Немањића чија је задужбина и манастир Озрен посвећен Светом Николи" рекла је  Тања Божић, испред Градског одбора Српске напредне странке.  

Уз благослов свештеника Владимира Кукића, а након литургије у Храму Светог пророка Илије у Маглају, у присуству родитеља и верника, Тања Божић, Миљан Бошковић  и Мирослав Каран испред  Завичајне заједнице „Република Српска“  Суботица, пожелели су деци одличан успех у школи уз обећање да ће оваквих сусрета бити још. 

„Одазвали смо се позиву суботичког Градског одбора СНС-а да подржимо ову акцију јер једна од основних активности  којом се наше удружење бави јесте организовање и подржавање хуманитарних акција као што су ове. Драго ми је што видим да људи не заборављају мјеста одакле вуку корјене и уколико су у могућности помажу на било који начин свој родни крај" нагласио је Каран.

 Градски одбор СНС Суботица

03.09.2021.

Tagovi: 
Custom Search