Свечано уручено 30 стипендија Града Суботице

Kategorija: 

Одлуком градоначелника о додели стипендија за ученике са територије Града Суботице за школску 2021/2022. годину, данас је  у Плавој сали Градске куће свечано уручено 30 стипендија ученицима првих разреда средњих школа  дефицитарних занатских занимања техничке струке. Уговоре о стипендијама, у износу од 3.000 динара месечно ученицима је уручила секретар Секретаријата за друштвене делатности Јасмина Стевановић.

Она је том приликом истакла да Град већ годинама издваја средства из буџета како би подстакао децу да упишу дефицитарна занатска занимања која су не само Граду Суботици већ и држави Србији потребна.

Ово је начин да мотивишемо децу да упишу занимања која полако падају у заборав али су нам свакако једнако важна. Све више нам мањка добрих, зидара, грађевинаца, бравара,  керамичара..., а град је ту као спона између привреде и образовања да учини све и мотивише младе људе како би се образовали за дефицитарна занатска занимања“, нагласила је Јасмина Стевановић.

Ово је, додала је, само једна од мера коју Град предузима да би се ученицима и студентима олакшало школовање.

„Осим ових 30 стипендија Град издваја средства за стипендирање сто студената, а преко Фонда за развој талената помажемо талентовану децу и желимо да и за ова занимaња која полако падају у запећак имамо што више заинтерсоване деце“, подсетила  је Јасмина Стевановић.

Будући возач моторних возила Кристијан Одри, ученик је првог разреда средње Техничке школе „Иван Сарић“ и један је од добитника стипендије Града Суботице.

Ова стипендија ми много значи, она ће мојим родитељима олакшати моје школовање, а смер возач моторних возила сам уписао јер волим да будем шофер“, рекао је Кристијан Одри.

 

Tagovi: 
Custom Search