Књижевне вечери са Кубурићем: Зоран Суботички

Uto, 22.03.2022 - 18:06 -- darko.kovacevic

Недеља, 27. март 2022. Шест увече. Ресторан "Крупара" Бачко Душаново.

ЗОРАН СУБОТИЧКИ (Бечеј,1960), дипломирао је и магистрирао на Филозофском факултету у Новом Саду, на катедри за југословенске књижевности и општу књижевност. На истом факултету предавао је књижевност ренесансе и барока, од 1988. до 2002. године. На Државном универзитету у Милану радио је као лектор предавач.

Поред низа књижевно-критичких и есејистичких текстова објављиваних у часописима „старе“ Југославије, објавио је књиге: „Ужас и лепота смеха – поетика смеха Милоша Црњанског“ (Матица српска), Нови Сад,1988, Снови и култура ренесансе“ (Светови, Нови Сад, 2000) и „Чудесни свет Дунђерских“, Прометеј, Нови Сад, 2021.

Аутор је култне представе „Од раја до безњенице“ (о трагизму Ленке Дунђерски и Лазе Костића, игране и у Суботици,те коаутор монодраме „Крв и блато“ Радослава Ралета Миленковића.

Књига „Чудесни свет Дунђерских“ јесте пројекат осмишљен у циљу упознавања шире јавности, домаће и стране, о величини и значају Дунђерских и свих релевантних личности са којима су они били у дотицају. Зоран Суботички је оживео сећање на једну заиста велику, моћну и заслужну породицу. Ово дело сачињено је од четири драмска текста која,на размеђи фикције и фактографоје, кроз причу о судбини једне породице даје и веома јасну слику једног времена и социополитичког контекста у којем је породица Дунђерски живела.

Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Ned, 27.03.2022 - 18:00
Kategorija: 
Custom Search