Evropska srebrna medalja Dušana Kojića

Sre, 06.04.2022 - 16:20 -- dejan.vukovic

Član Tekvondo kluba Spartak, Dušan Kojić osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu koje je održano u Poreču u Hrvatskoj. Kojić je do srebrnog odličja došao bez poraza pošto je finalnu borbu morao da preda zbog povrede.  

Evropsko prvenstvo u Poreču održano je u svim kategorijama a subotičanin je medalju osvojio u konkurenciji veterana (od 40 do 50 godina) u kategoriji do 80 kg. Prvo je za protivnika imao grka koga je ubedljivom razlikom savladao a zatim je usledila borba sa takmičarem iz Slovenije. Po rečima Kojića bila je to veoma tvrda borba koja je ušla u produžetke koji je ubedljivo pripao reprezentativcu Srbije.  -  Protivnik u finalu mi je bio Đorđe Debeljak iz Austrije, i bio je to rival realno lakši od prethodna dva, ali mi se desio peh. Napravio sam veliki trzaj nogom i nešto mi se desilo sa primicačem. Pet puta sam pokušavao da se vratim, pomogao je i medicinski tim, ali su bolovi bili toliko jaki da sam moram da predam meč – ističe Kojić.

Dušan je izuzetno zadovoljan svojim nastupom na Evropskom prvenstvu kao i sa nastupom cele reprezentacije  – Puno puta smo se vratili sa takmičenja bez medalja, a ovoga puta smo bili odlično spremni, osvojili smo pet odličja. Uz mene su medelje osvojili Mark Marton, Lorena Borenović, Nađa Provči i Nenad Ajvaz.

Subotički takmičar se zahvalio lokalnoj samoupravi i Sportskom savezu Subotice na podršci, kao i njegovoj matičnoj kompaniji Keramici „Jovanović” koji su mu pomogli da se nesmetano priprema i nastupi na ovom Evropskom prvenstvu. Sledi mu duži oporavak uz blago treniranje a već ima planova za nastavak karijere. Želi da se pripremi za naredno Prvenstvo Evrope koje će biti održano u Riminiju u Italiji.

Ličnosti: 
Custom Search