Učenici OŠ „Ivan Milutinović” posetili Bakar u okviru Erazmus projekta

Sub, 21.05.2022 - 10:39 -- dejan.vukovic

U sklopu Erazmus+ projekta pod nazivom “Povratak korijenima”, učenici s učiteljima OŠ „Ivan Milutinović” iz Subotice posetili su Bakar (Hrvatska) zajedno s vršnjacima iz Neue Musikmittelschule Großpetersdorf mit kroatischem Schwerpunkt iz Velikog Petrštofa u Austriji i školom Scuola Elementare Nicola Neri iz Italije.

U projektu učestvuju učenici koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku s ciljem upoznavanja kulture, druženja i saradnja škola kroz putovanje. Projekat koji je trajao od 9. do 13. maja bio je ispunjen mnogim zanimljivim aktivnostima. Đaci OŠ Ivan Milutinović sa nestrpljenjem su očekivali taj prvi susret jer su znali da ih čekaju aktivnosti koje su u okviru projekta već započeli pre dve godine, ali su ih domaćini iznenadili novim aktivnostima i veličanstvenim dočekom.

Na putovanju, učenici su imali priliku posetiti otok Krk, grad Rijeku i okupati se u jadranskom moru. Posetili su put glagoljice, Bašćansku ploču i popeli se na Trsatsku kulu s koje se vidi lep pogled na Rijeku. Uz kreativne radionice i druženja uspeli su uspostaviti komunikaciju s Italijanima i Austrijancima, a kao dugotrajni kontakt ostala je veza na društvenim mrežama. Zasađeno je stablo masline i postavljena vremenska kapsula.

U oktobru će učesnike projekta domaćinski dočekati u Ivan Milutinović školi pod nazivom “Kako smo se nekad igrali”.

Custom Search