Za Dan grada rođeno pet beba

Pet, 02.09.2022 - 22:08 -- nikola.tumbas

U okviru sada već tradicionalne posete bebama rođenim na Dan grada, član Gradskog veća Srđan Samardžić, kao izaslanik gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, i zamenik predsednika Skupštine grada Nebojša Crnogorac, kao izaslanik predsednika Skupštine grada dr Balinta Pastora, danas su, poštujući preventivne mere, nadležnima iz Opšte bolnice Subotica uručili plakete, poklon vaučere i cveće namenjene majkama beba koje su rođene 1. septembra u porodilištu subotičke Opšte bolnice. Ove godine na Dan grada rođeno je pet beba – tri devojčice i dva dečaka.

Lokalna samouprava Subotica trudi se da sledi aktivne mere Vlade Republike Srbije i Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine kao vid podrške roditeljstvu i ohrabrenja mladim parovima da se ostvare u ulozi roditelja. Ove godine u budžetu grada Subotice predviđena su sredstva u iznosu miliona i šezdeset hiljada dinara namenjenih za biomedicinski potpomognutu oplodnju odnosno vantelsnu  oplodnju kako se to najčešće zove za četvrti pokušaj za prvo dete“, rekao je Srđan Samardžić, obraćajući se medijima u sali za sastanke Opšte bolnice.

On je naveo da su takođe opredeljena sredstva u iznosu od 24,4 miliona dinara namenjena za roditeljski diodatak za prvo dete u iznosu od 10.000 dinara i za pomoć trudnicama u 27 nedelji trudnoće u iznosu od  15.000 dinara.

Važan cilj svakog pojedinca je da se ostvari u ulozi roditelja da dobije potomstvo, a mi kao lokalna zajednica, naš grad Subotica  i naša država Republika  Srbija da dobijemo novog člana i da se svi zajedno razvijamo i rastemo kao zajednica“, dodao je Srđan Samardžić.

Pomoćnik direktora za opšte medicinske poslove Opšte bolnice Subotica dr Dušan Šulić, se u ime Bolnice zahvalio gradu na konstantnoj saradnji i bezuslovnoj podršci  Opštoj bolnici Subotica.

„Zadovoljstvo mi je da uz proslavu Dana grada slavimo i rođenje beba i ovom prilikom želeo bih da podsetim i da se zahvalim što je saradnja sa gradom na visokom nivou i što je podrška grada Opštoj bolnici konstantna“, rekao je dr Dušan Šulić.

U 2021. godini u Subotici je rođeno 1318 beba, a u periodu od 1. septembra 2021. do 1. septembra 2022. godine rođeno je 1311 beba.

Autor teksta: 
Custom Search