Најављена 29. седница Скупштине града

Sre, 30.11.2022 - 15:29 -- nikola.tumbas
Balint Pastor o decembarskoj sednici skupštine
Balint Pastor o decembarskoj sednici skupštine
Balint Pastor o narednoj 29. sednici skupštine
Balint Pastor o narednoj 29. sednici skupštine

Председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint) на данашњој конференцији за новинаре у Медија-центру у Градској кући најавио је сутрашњу, 29. седницу Скупштине града на чијем дневном реду ће се наћи 10 тачака. Пре него што је издвојио неке од тачака дневног реда др Балинт Пастор је изнео статистички податак да је у прошлом мандату за нешто мало више од четири године Скупштина града укупно одржала 28 редовних седница. Закључно са сутрашњим даном Скупштина града ће већ у трећој години мандата имати одржаних 29 редовних седница.

"Показало се да је добро што се састајемо сваког четвртка у месецу, јер нема кашњења у доношењу одлука али има предвидљивости, планирања, могућности праћења и транспарентности. Пошто на сутрашњем дневном реду нема предлога буџета за наредну годину одмах да најавим да ћемо 22. децембра ове године имати још једну, 30. седницу Скупштине града”, нагласио је др Балинт Пастор. 

Према његовим речима најзначајнија тачка дневног реда је измена градске одлуке о управљању комуналним отпадом. 

Полако долазимо у ситуацију да можемо ових недеља да говоримо о неким позитивним помацима. Пре три недеље је Регионална депонија добила интегрисану употребну такозвану IPPC дозволу, а то значи да депонија располаже свим условима за пријем, третман и одлагање неопасног отпадa. Пре два месеца на свечаности поводом 60 година Јавног комуналног предузећа “Чистоћа и зеленило” говорио сам о тој ситуацији, а то значи да у Суботици градимо систем управљањa отпадом који је достојан нашег града и у коjем ће оба предузећа имати значајну улогу”, истакао је др Балинт Пастор. 

Он је подсетио да је таква дозвола у претходних десет година издата у десет случајева.

То значи да је наша Регионална депонија 11 правно лице које има такву дозволу у претходних 10 година. Поред добијања дозволе, у претходним месецима, с једне стране подигнут је ниво технички опремљености захваљујући републичком министарству, а са друге стране успели смо да се изборимо за пријем у радни однос укупно 30 лица у оба предузећа, у ЈКП “Чистоћа и зеленило” и у градској депонији. Остаје реалан циљ да се у догледно време санира депонија Александровачка бара и да се сав отпад који се генерише на територији града Суботица у свим нашим месним заједницама правилно  збрине у  регионалном центру за управљање отпадом у Бикову”, рекао је др Балинт Пастор. 

Поред ове тачке дневног реда на сутрашњој седници, како је навео др Балинт Пастор, наћи ће се и четири решења о изменама програма пословања појединих јавних и јавно-комуналних предузећа и  четири кадровска решења.

Почетак 29. седнице Скупштине града заказан је за 9:00 часова.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search