Košarkaši Spartaka pojačani dočekuju Slobodu

Sub, 10.12.2022 - 20:53 -- dejan.vukovic

Košarkaši Spartak Office Shoesa u nedelju, 11. decembra, od 17 sati u Hali sportova u Subotici dočekuju ekipu Slobode iz Užica. Klub je u najavi utakmice predstavio i dvojicu novajlija.

Miloš Milisavljević je povratnik u Spartak, jer je u ovom klubu igrao kao junior i započeo seniorsku karijeru, kasnije je igrao za Santa Kruz (drugi tim Golden Stejt Voriorsa u Razvojnoj ligi – šampionska titula), špansku Manresu (ACB liga), beogradske ekipe Mega Bemaks (ABA liga) i Dinamik (ABA 2 liga). Poslednjih nekoliko sezona nastupao je za ekipe iz mađarske prve lige Szedeak, Kečkemet, Kapošvar i OSE Lion. – Spartak je moja druga kuća, tu sam imao izuzetno uspešan period, a tu sam i dolazio tokom svakog leta da se priprema. Organizacija kluba je sada na daleko višem nivou i zbog toga sam ovde i zbog novih ciljeva. Imamo dobar tim, dobar stručni štab, ako budemo radili maksimalno, možemo se nadati visokom plasmanu. Prošao sam dosta zajedno sa Sokolovićem, Prljom i Danilovićem, naravno, trebaće neko vreme da se svi zajedno uigramo, ali mislim da će sve brzo doći na svoje – kaže Milisavljević.

Na poziciji krilnog centra Spartak je angažovao iskusnog Andriju Bojić koji je u dosadašnjoj karijeri nastupao u zemlji i inostranstvu. Bio je član beogradske Mega Vizure/Leksa (igrao ABA-1 ligu), OKK Beograda, Borca iz Čačka, Mladosti iz Zemuna (ABA-2). U sezoni 2013/14 kao član OKK Beograd proglašen je za najkorisnijeg igrača lige (MVP). U inostranstvu je igrao za prvoligaške ekipe Jasberenj iz Mađarske, poljski Starograd Gdanjsk, za Politehniku i Voluntari iz Rumunije, dok je za skopski MZT nastupao u dva navrata i osvojio dve titule i kup Severne Makedonije. Tekuću sezonu je počeo u Tajvanskoj prvoj ligi  – Dugo sam u ovoj ligi, znam dobro i Suboticu, a ovo je prvi put da igram u Vojvodini i srećam sam zbog toga, ali i zbog oca koji nosi divne uspomene iz ovog grada. Mislim da možemo da idemo na vrh, atmosfera je dobra, uslovi su odlični, znam skoro sve igrače. Ostaje da radimo naporno, a nadamo se već prvoj pobedi protiv ekipe iz Užica. Nosim iskustvo i nadam se da ću time pomoći Spartaku.

Trener Oliver Kostić nada se pobedi u Subotici. – Imamo iza nas još jednu uzbudljivu nedelju, zahtevnu utakmicu protiv Zlatibora koju, na žalost, nismo uspeli da dobijemo, iako smo bili u šansi da prelomimo meč. Izvukli smo pouke, imamo želje i ambicije, ali smo i realni. Znamo u kojoj smo fazi i da nam predstoje određene korekcije u igri. Imali smo tendenciju da osnažimo tim, Milisavljević je već poznat subotičkoj publici, prirodno je bilo da napravimo saradnju, brzo smo se dogovorili. Bojić ima ogromno iskustvo i kvalitet, te se nadamo da će on dati pun doprinos. Nismo imali mnogo zajedničkih treninga, pred Slobodu. Reč je o talentovanoj ekipi, vođenoj od strane iskusnog stručnjaka. Ta ekipa, u skladu sa mladošću, nema kontinuitet rezultata, ali je to tim koji raste, ima veliki potencijal, sposoban je da pobedi bilo koga i moramo biti maksimalno fokusirani. Prošli put smo imali izvanrednu posetu publike, ta podrška nam je važna i nadam se da će biti i sada dobra sinergija između nas i navijača. Svi smo zajedno na putu vraćanja starog sjaja subotičkoj košarci. 

Tagovi: 
Custom Search