Одржана 32. седница Скупштине града

Pet, 03.02.2023 - 20:12 -- nikola.tumbas
Stevan Bakić reakcija na kritike oko solarne elektrane
Stevan Bakić reakcija na kritike oko solarne elektrane
Diskusija oko solarne elektrane
Diskusija oko solarne elektrane

Solarna eletrana izazvala polemiku na sednici skupštine grada tako da je i gradonačelnik odlučio da se umeša i da tačku na raspavu. ( više o tome u prilozima

****

На данашњој, 32. седници Скупштине града Суботице, 02. фебруара, усвојено је свих 16 тачака дневног реда. Донета је, поред осталих, Одлука о изради Плана детаљне регулације соларне електране снаге 9999 кW са трасом прикључног кабловског вода и мултимодног вода на територији града Суботице, Одлука о изради измене и допуне Плана детаљне регулације за део простора источно од Мајшанског моста до бившег комплекса ливнице и западно од Мајшанског моста до улица Арсенија Чарнојевића и Алеје Маршала Тита и Одлука о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије Консолидованог завршног рачуна Града Суботице за 2022. годину.

Донета је, такође, и Одлука о усвајању Локалног акционог плана запошљавања за 2023. годину за Град Суботицу, као и Одлука о оснивању Апотекарске установе Суботица која је изазвала велику пажњу, посебно одборника опозиције.

Реагујући на примедбе опозиције изречене током скупштинске расправе о доношењу Одлуке о оснивању Апотекарске установе Суботица, градоначелник Суботице Стеван Бакић је рекао како Град Суботица није своје апотеке дао у руке приватнику и да Апотека Суботица функционише по закону и без дуговања.

Представници опозиције требало би да обрате пажњу на терминологију коју користе када се другим одборницима и јавности обраћају са скупштинске говорнице. Нормално је да људи од крви и меса реагују на огроман број без аргумената изречених обмана и примедби. Што се тиче Апотеке Суботица термин – ’дато у руке’ није тачан, него – издато у закуп. Губитака нема и, пошто отварате разноразне табеле европских агенција, требали сте да погледате и извештај директорице РФЗО Републике Србије по коме је једина апотека у Србији која нема никаквих проблема Апотека Суботица. Значи, најбоље решење које је један град, или општина, донео јесте у Суботици. Дакле, никоме ништа није дато у руке, већ је издато у закуп, и све је урађено по прописима и законима. Најбоља апотека на територији Србије која функционише по закону, без дугова, управо је Апотека Суботица“, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

На данашњој седници донето је и Решење о давању сагласности на Одлуку Јавног предузећа „Суботицатранс” Суботица којом се одобрава давање банкарске гаранције,  а усвојени су и извештаји, као и финансијски планови градских фондова и фондација.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search