Uspešni mladi džudisti na međunarodnom takmičenju u Srbobranu

Sre, 01.03.2023 - 20:54 -- dejan.vukovic

Srbobran je bio domaćin 23. Međunarodnog judo turnira "TURIJA 2023" na kojem se okupilo oko 700 takmičara iz 63 kluba iz 7 država. Na ovom turniru učestvovala su i dva subotička judo kluba.

Spartak je ekipno zauzeo visoko 8 mesto sa osvojenih osam medalja, a po masovnosti su bili treći. Uspeh je sa time veći jer su za klub na zvaničnom turniru nastupili neki novi mladi takmičari. Najuspešnija je bila Aliz Toth  iz Bajmočke sekcije koja je osvojila prvo  mesto u kategoriji do 25 kg. Druga mesta osvojili su Jovana Bogić do 36 kg, Mihajlo Stokanović do 30 kg i Marko Lovaš preko 66 kg. Treća mesta osvojili su: Luka Milić do 30 kg, Čenge Kemiveš do 32 kg, Dragan Rajačić do 46 kg i Miljan Kutuzov do 73 kg. Ekipu predvodili treneri: Milan Bogić i Vladimir Tanasković, uz pomoc Milošev Mihaila.

Na istom takmičenju nastupili su i mladi džudisti kluba "Mija & Zorka", koji su osvojili tri medalje. Aleksandar Štajnfeld osvojio je zlatnu dok su se bronzanim medaljama okitili Nemanja Ničić i Matej Nemet. Judo klub "Mija & Zorka" predvodili su treneri Slavko Bašić i Đorđe Milošević.
Custom Search