Mateja Borojević treći na Evropskom Kupu u Teplicama

Sre, 12.04.2023 - 00:02 -- dejan.vukovic

Mateja Borojević, džudista Spartaka odlično je započeo ovogodišnja takmičenja. Na Evropskom Kupu za kadete koje je održano u Teplicama osvojio je odlično treće mesto i bronzanu medalju. 

Evropski kup u džudou održan je u Češkoj u gradu Teplice uz učešće 920  takmičara iz svih krajeva sveta. Na ovom prestižnom takmičenju uspeh je zabeležio Mateja Borojević takmičar Džudo kluba Spartak koji je nastupao u kategoriji +90kg i osvojio odlično treće mesto.

U njegovoj kategoriji u kojoj je nastupilo 30 džudista konkurencija je bila izuzetno jaka jer su pored evropskih takmičara nastupili i džudisti iz Brazila, Australije i Kanade, tako da su u konkurenciji bili skoro svi svetski top rangirani takmičari. Svi džudisti u kategoriji + 90 kg bili su podeljeni u četiri grupe. Pobednici grupa obezbedili su plasman u polufinale takmičenja.

Mateja je bio u D grupi gde je u prvom kolu savladao takmičara iz Brazila a nakon toga domaćeg takmičara Buresa da bi u finalu svoje grupe bio bolji od Totha iz Mađarske čime je obezbedio bronzanu medalju. U borbi za najsjajnije odličje zaustavljen je u polufinalu od Ahmadova takmičara iz Azerbejdžana koji je i osvojio zlatnu medalju dok je subotičaninu pripala bronzana.

Mateja je nastavio dobar niz osvajanja medalja na Evropskim Kupovima. Treći je bio u Kopru prošle godine u oktobru mesecu, nakon toga isti rezultat je ostvario u Đeru u Mađarskoj i sada u Teplicama u Češkoj.   

 

 

Ličnosti: 
Custom Search