400 miliona za puteve u Subotici

Sub, 15.04.2023 - 17:28 -- nikola.tumbas

U obnovu i izgradnju putne infrastukrutre u Subotici posredstvom Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine ove i naredne godine biće uloženo ukupno 400 miliona dinara. Gradsko veće Subotice je odredilo da Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje bude nosilac projekta „Saobraćajna infrastruktura u gradu Subotici“, što znači da je ono odgovorno za raspisivanje javne nabavke, zaključenje ugovora sa izvođačem i odredi stručni nadzor.

Za ovu godinu planirano je da Subotica za uređenje putne infrastrukture dobije 250 miliona dinara, značajno više nego prethodne godine kada je Subotica dobila 170 miliona iz pokrajinske Uprave za kapitalna ulaganja, a u 2024. godini biće obezbeđeno dodatnih 150 miliona dinara.
U budžetu Subotice za ovu godinu za razvoj saobraćajne infrastrukture planirano je nešto preko 58 miliona dinara sopstvenih sredstava, te će sa iznosom dobijenim od Uprave za kapitalna ulaganja u izgradnju i obnovu puteva na teritoriji Subotice biti uloženo preko 300 miliona dinara.
U planu je da iz ovih sredstava bude asfaltirano 8,6 kilometara saobraćajnica u 10 mesnih zajednica.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search