Podneta krivična prijava protiv vlasnika pasa koji su povredili decu

Sre, 19.04.2023 - 21:26 -- nikola.tumbas
Nikola Lalić o napadima pasa
Nikola Lalić o napadima pasa
Nikola Lalić dopuna izjave o napadima pasa
Nikola Lalić dopuna izjave o napadima pasa
Stojan Radaković o napadu pasa na njegovu decu
Stojan Radaković o napadu pasa na njegovu decu
Ðurđica Skala baka napadnutih devojčica od strane pasa
Ðurđica Skala baka napadnutih devojčica od strane pasa
Laura Rajnović o poslednjem slučaju napada pasa
Laura Rajnović o poslednjem slučaju napada pasa

U Osnovnom javnom tužilaštvu danas, 18.aprila, je zavedena krivična prijava protiv vlasnika pasa koji su u periodu od kraja marta do 5. aprila u više odvojenih napada povredili veći broj dece.
Vlasnik pasa se tereti za krivično delo izazivanja opšte opasnosti, a kao oštećeni navedena su sva deca koja su pretrpela ujede i ogrebotine od pasa.
Prvo je 29. marta u napadu na igralištu „Kiki“ na Radijalcu u centru grada povređen osmogodišnji dečak kada ga je po leđima izgrizao pas rase „belgijski ovčar“. Otac deteta Nikola Lalić ovaj slučaj je odmah prijavio komunalnoj miliciji, a dan kasnije, kada je saznao da je reč o vlasničkim psima i taj podatak je dostavio gradskoj službi.
Po svemu sudeći isti par vlasničkih pasa ponovo je 5. aprila u tri odvojena napada izgrizao i povredio ukupno sedmoro dece  u naselju Ker. Deca su napadnuta na ulici dok su se vraćala iz škole, a četvorogodišnji dečak unutar dvorišta obdaništa Predškolske ustanove „Naša radost“. Četvorogodišnjak je zadobio povrede duž cele desne strane tela, te mu je u Opštoj bolnici zašiveno uho, a sva povređena deca takođe su medicinski zbrinuta u domovima zdravlja.
Istog dana, zaposleni u Prihvatilištu za pse pri JKP „Čistoća i zelenilo“ uhvatili su ovaj par pasa, oduzeli ih od vlasnika i smestili u Prihvatilište. Oni su na posmatranju i u nadležnosti su Veterinarske inspekcije, koja treba da odluči šta sa ovim psima. Povodom ovog slučaja policija je 5. aprila saopštila da je pronađen vlasnik pasa koji su napali decu i da postoji sumnja da Subotičanin, star 59 godina nije na odgovarajući način obezbedio prostor u kojem drži pse. Psi su oduzeti od vlasnika, a policija je tada najavila da će  protiv vlasnika podneti krivičnu prijavu za izazivanje opšte opasnosti.
Inače, nezvanično se moglo čuti da je ovaj par „belgijskih malinoa“ često viđan po gradu, da su izlazili iz domaćinstva vlasnika, te da su ih zaposleni Prihvatilišta već vraćali vlasniku koji je i kažnjavan što su mu psi na ulici.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search