Od 1. jula promena režima saobraćaja u Subotici

Sub, 01.07.2023 - 18:00 -- darko.kovacevic

Kao što su nadležni i najavili, u subotu ujutru, 1. jula zatvoren je prolaz ispod podvožnjaka kod Nove opštine, zbog radova na izgradnji brze pruge Beograd – Budimpešta. Postojeći podvožnjak uskoro će biti demontiran i umesto njega izgrađen novi. Nadležni obećavaju da je očekivani rok za završetak radova 22. decembar.

Drumski saobraćaj u Gradu se preusmerava preko Majšanskog mosta ili kod "Pionira".

Saopštenje o javnom prevozu:

Od 1. 7.2023. godine zbog zatvaranja ulice Maksima Gorkog, a zbog radova na izgradnji željezničkog nadvožnjaka, trase linija gradskog prometa bit će promijenjene.

Linija 1a Kelebija općina-Novo naselje zadržat će dosadašnju trasu kretanja, s time da će u ulici Đure Đaković biti ukinuto stajalište „Kino Jadran“, dok će za putnike i dalje biti u funkciji stajalište „Higjenski zavod“ .

Linija 2 Srpski šor-KTC neće pretrpjeti promjene u razdoblju dok traju radovi na željezničkom nadvožnjaku. Stajalište „Kino Jadran“ neće biti u funkciji.

Linija 3 Makova Sedmica-Bajska cesta prometovati će preko Majšanskog mosta, s tim da će nakon prelaska mosta, gledajući u smjeru Bajske ceste, linija skrenuti u ulicu Đure Đaković, a nakon toga i u ulicu Maksima Gorkog odakle će se od stajališta „Patrija“, vratiti na trasu linije 3.

Linija 4 Veliki Radanovac-Lifka prometovati će do „Teretne stanice“, zatim će skrenuti u ulicu Jovana Mikića, te će prometovati preko Majšanskog mosta, s time da će nakon prelaska mosta, gledajući u smjeru „Lifke“, linija skrenuti u ulicu Đure Đaković, a nakon toga i u ulicu Maksima Gorkog odakle se, od stajališta „Patrija“ vraća na trasu linije 4.

Linija 6 Mali Bajmok-Vikend naselje prometovati će do „Teretne stanice“, zatim će skrenuti u ulicu Jovana Mikića, pa će prometovati preko Majšanskog mosta, s time da će nakon prelaska mosta, gledajući u smjeru „Malog Bajmoka“, linija skrenuti u ulicu Đure Đaković, a nakon toga i u ulicu Maksima Gorkog odakle se, od stajališta „Patrija“ vraća na trasu linije 6.

Linija 8 i 8a „Željezničko naselje-Aleksandrovo“ i „Željezničko naselje-Lfka“ prometovati će bez izmjena u trasama linija.

Linija 9 Srpski šor-ATB „Sever“ prometovati će redovito do ulice Zmaja Jovine, gledajući u smjeru ATB „Sever“, zatim će na raskrižju s ulicom Đure Đakovića prometovati pravo prema Majšanskom mostu, s time da će nakon prelaska mosta, linija skrenuti u ulicu Jovana Mikića, zatim će se kod „Teretne stanice“ vratiti na trasu 9.

Linija 10 „Palić naselje-Lifka“ prometovati će do „Teretne stanice“, zatim će skrenuti u ulicu Jovana Mikića, zatim preko Majšanskog mosta, s time da će nakon prelaska mosta, gledajući u smjeru „Lifke“, linija skrenuti u ulicu Đure Đaković, a nakon toga i u ulicu Maksima Gorkog odakle se, od stajališta „Patrija“ vraća na trasu linije 10.

Linija 16 „Teslino naselje-Aleksandrovo“ prometovati će do „Teretne stanice“, zatim će skrenuti u ulicu Jovana Mikića, pa će prometovati preko Majšanskog mosta, s time da će nakon prelaska mosta, gledajući u smjeru „Aleksandrova“, linija skrenuti u ulicu Đure Đaković, a nakon toga i u ulicu Maksima Gorkog, odakle se od stajališta „Patrija“, vraća na trasu linije 16.

Prigradska linija 41 (Subotica – Šupljak – Subotica) kao i međumjesne linije na potezu Subotica - Novi Kneževac prometovat će do „Teretne stanice“, zatim će skrenuti u ulicu Jovana Mikića, pa će prometovati preko Majšanskog mosta, s time da će nakon prelaska mosta, gledajući u smjeru autobusne stanice, linije skrenuti u ulicu Đure Đaković, a nakon čega će prometovati do autobusne stanice.

Stajalište koja neće biti u funkciji je stajalište „Nova općina“.

Red vožnje linija gradskog, prigradskog, međumjesnog i međunarodnog prometa tijekom ljeta neće se mijenjati.

Više o ovoj temi...

Локална самоуправа није надлежна за темпо и редослед радова на брзој прузи која пролази кроз центар grada делећи је на два дела. Грађани ипак очекују да им неко објасни којим алтернативним правцима ће се одвијати саобраћај.

Испод подвожњака у центру града, од 1. маја за саобраћај је затворена једна од постојеће четири траке. Обавештење о томе, два дана пред затварање траке, дало је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Саобраћај на најфрекевентијој раскрсници у центру града, тако је постао још загушенији. Полиција данима стоји на раскрсници и покушава да убрза и регулише саобраћај, али се чепови стварају између два семафора.

Од 1. јула, вероватно ће бити још теже јер ће саобраћај...

detaljnije
Post date: Čet, 18.05.2023 - 09:07

Saobraćaj u gradu u narednom periodu postat će veliki problem za veliki broj sugrađana.

Tokom gradnja brze pruge doći će do značajnih promena u protoku saobećaja kroz grad, naročito zbog zatvaranja centralne prometnice ispod željeznićkog mosta na Palićkom putu.

Više o tome, koje napore i planove priprema rukovodstvo grada u saradnji sa izvođaćima radova saznajte u prilogu od zamenika gradonačelnika Imre Kerna, koji je najbolj upućen u stanje i problematiku koja nadolazi.

Podstanari bi možda mogli razmotriti selidbu u deo grada u kojem im je radno mesto, ušteted će sebi sigurno vremena i živaca, jer morat ćemo se strpiti određeno vreme dok radovi ne budu gotovi, a to će...

detaljnije
Post date: Čet, 17.11.2022 - 14:21
Custom Search