Održan 26. Međunarodni susret oldtimer vozila

Ned, 02.07.2023 - 17:47 -- dejan.vukovic

Protekla tri dana Subotica i Palić bili su domaćini 26. po redu Međunarodnog susreta oldtimer vozila u organizaciji "Old Timer" udruženja iz Subotice. Prema rečima Tomislava Vidakovića, predsednika Udruženja najznačajnija izložba starih automobila i motora održana je na Gradskom Trgu u Subotici u subotu 1. jula, a 2. jula repriza na Paliću ispred Velike terase uz podršku lokalne samouprave. 

Subotičani su imali prilike da vide oko 100 vozila od kojih je veliki broj bio starijih od preko 50 godina, a bilo je i onih koji potiču od pre Drugog svetskog rata. Pored Srbije izlagači su bili i iz više zemalja Evrope kao što su Mađarska, Hrvatska, Crna Gora, Nemačka, Engleska, ...

Proglašenje najboljih eksponata obavljeno je u Velikoj većnici Gradske kuće gde je prisutne pozdravio zamenik gradonačelnika Marko Marić -  Pozdravljam vas u ime našeg gradonačelinka i zahvaljujemo se na vašem radu i trudu koji je neizmeran. Trudićemo se da vam pomognemo više nego do sada. Vi ste učinili da naš grad bude prepoznatljiv po ruti kretanja starih automobila i hvala vam na tome. Puno toga ste uradili za ovaj grad i to spontano i sa puno ljubavi. Svim gostima želimo lep boravak u našem gradu i hvala vam što ste ga ovih dana okitili sa ovim prelepim starim automobilima.  

Organizatori su nagradili istaknute pojedince. Predsednik udruženja koje je organizovalo ovaj odličan susret, Tomislav Vidaković proglasio je najbolje po kategorijama. Najstariji motor izložio je Reiner Oto iz Baje (Mađarska) radi se motoru Simson iz 1960 godine. Najstariji auto je vlasništvo Kiš Tamaša iz Bekeščabe (Mađarska), automobil Torpedo iz 1925 godine. Najlepši automobil po glasovima publike je Bjuick model 40 iz 1903 godine vlasnika Bore Nastasića iz Beograda. Najlepši motor po glasovima publike je Moto Guzzi 850 Kalifornija iz 1980 godine vlasništvo Sorfi Bele. 

 

Custom Search