Četiri medalje takmičara Spartaka na seniorskom prvenstvu Srbije u dizanju tegova

Uto, 26.09.2023 - 21:05 -- dejan.vukovic

Proteklog vikenda Subotica je treći put zaredom bila domaćin seniorskog državnog prvenstva. Učestvovalo je 35 takmičara u seniorskoj konkurenciji koji su oborili čak četiri državna rekorda

Na ovom takmičenju uspešno su nastupili takmičari KDT Spartak koji su osvojili 4 medalje i oborili svoje i nacionalne rekorde. Ivan Erdeg je oborio sopstveni nacionalni rekord u težinskoj kategoriji  do 73 kg, za čak 9 kilograma u trzaju podigavši 91 kilogram. Benčik Maša Balaž oborio je sopstveni nacionalni rekord za juniore sa podignutih 115kg u trzaju i 246kg u totalu. Tamaš Kajdoči je odbranio titulu prvaka Srbije u kategoriji takmičara preko 109 kg. 

Medalje za Spartak osvojili su:

  • Tamaš Kajdoči (+109kg) 1. mesto
  • Benčik Maša Balaž (81kg) 2. mesto
  • Marin Vukov (73kg) 2. mesto
  • Mihajlo Šijak (89kg) - 3. mesto

Takmičar Spartaka Benčik Maša Balaž nastavlja sa pripremama pošto ga za 3 nedelje očekuje Otvoreni Kup Baltičkih nacija koji će se održati u Litvaniji od12. do 15 oktobra. Balaž će biti jedini takmičar Srbije na ovom prestižnom turiniru.  Predstoji mu skidanje kilograma i promena težinske kategorije sa 81kg na 73kg. Na turniru će ga pratiti njegov trener i ujedno nacionalni trener Ervin Rožnjik.

Custom Search