Fudbalererke Spartaka savladale Crvenu Zvezdu u derbiju kola

Čet, 05.10.2023 - 15:41 -- dejan.vukovic

ŽFK Spartak - ŽFK Crvena Zvezda 1:0 (1:0)

Spartak: Jefimija Škandra, Isidora Vučković, Željka Belovan, Ann Makenzie, Abigail Ostrem, Kaela Hansen, Fanni Vago, Tijana Filipović (C), Doris Boaduwaa, Aleksandra Gajić, Živana Stupar.

Crvena Zvezda: Jovana Petrović, Nina Čavić, Ana Šćepanović (79. Natalija Vorkapić), Tijana Žarković, Anđela Krstić, Dina Blagojević, Mirela Tenkov (73. Nikolina Milović), Sofija Sremčević, Nina Matejić, Mina Čavić, Tijana Đorđević.

Fudbalerke Spartaka, aktuelne prvakinje Srbije slavile su u odloženoj utakmici 4. Kola Super lige pobedivši Crvenu Zvezdu sa 1:0 na Gradskom stadionu u Subotici. Derbi meč odlučila je Fanny Vago golom u 12. minutu.

Prvo poluvreme proteklo je u izjednačenoj igri dva rivala. Prve su zapretile gošće, Sofija Sremčević je dobro šutirala u 8. minutu na asistenciju Nine Matejić, ali je Spartakova čuvarka mreže bila na svom mestu. Četiri minute kasnije greška golmana Crvene Zvezde je bila dovoljna za vodstvo Spartaka. Jovana Petrović je loptu poklonila Spartakovoj igračici Fanny Vago koja iskusno loptu šalje u mrežu za 1:0. Uzvratila je Crvena Zvezda u 29. minutu preko Dine Blagojević, ali bio je to lak zadatak za golmanku Golubica, Jefimiju Škandru.

U nastavku utakmice gošće su pojačale tempo i bile agresivnije sa češćim napadima ka domaćem golu, međutim nisu uspele da realizuju svoju bolju igru. Uzvratile su im domaće, najbolju priliku da duplira vodstvo imala je Doris Boaduwa u 70. minutu, ali nije uspela da loptu pošalje u mreežu za mirniju završnicu utakmice za svoju ekipu. U finišu meča bilo je dosta tenzija na terenu zbog važnosti utakmice, pa je u poslednjih petnaest minuta podeljeno dosta žutih kartona. Na kraju izuzetno važna pobeda subotičanki u pohodu na novu titulu.

Tagovi: 
Custom Search