Dve medalje veslača Palića na Daljinskoj regati

Pon, 23.10.2023 - 20:38 -- dejan.vukovic
Kolekcija članaka: 

Proteklog vikenda u Novom Sadu je održana Daljinska regata na kojoj su uspešno nastupili takmičari Veslačkog kluba Palić koji su osvojili medalje sa četvercima. 

Daljisnku regatu organizovao je Veslački klub Daniubius koja je okupila oko 160 veslača i veslačica iz jedanaest klubova iz zemlje i inostranstva.

Među takmičarima Veslačkog kluba Palić najuspešniji je bio juniorski skul četverac u ženskoj konkurenciji koji je osvojio prvo mesto u sastavu: Teodora Blagojević, Ana Bogosavljev,  Boglarka Korhec i Reka Arnold. Bronzanu medalju osvojio je juniorski skul četverac u muškoj konkurenciji sa posadom u sastavu:  Aron Fodor, Novak Nikić, Luka Pragai i Andrej Vuksan. Na ovom takmičenju nastupio je i Ivan David koji je bio šesti u juniorskoj konkurenciji u skifu. 

Više o ovoj temi...

U subotu 9. marta u balonu Kutens u Dudovoj šumi odigran je drugi finalni dan Mini Maksi lige Subotice za generacije 2014 i 2015 godišta u organizaciji Sportskog saveza grada Subotice. 

Nakon tri meseca revijalnog dela mladi fudbaleri Lige odigrali su finalni dan nakon kojeg su poznati pobednici koji će predstavljati Mini Maksi Ligu Subotice na Regionalnom i državnom prvenstvu. U ove dve generacije u okviru finalnog dana odigrano je čak 25 utakmica. Ekipe su bile podelje u dve grupe, pošto je u obe generacije učestvovalo po osam ekipa. Pobednici grupa su igrali u finalu a drugoplasirane se borile za treće mesto.

Pobednik u generaciji 2014 godišta je FK Arena 1 koja je u finalu savladala Su Team sa 4:1. Treća je...

detaljnije
Post date: Ned, 10.03.2024 - 20:48

Hokej klub Spartak je u petak 29. decembra na Gradskom klizalištu u Subotici organizovao utakmicu "Memorijal za Boleta" u znak sećanja na Zlatka Bošnjaka, koji je ceo svoj život posvetio hokeju i HK Spartak. 

Na ovu memorijalnu utakmicu odazvao se veliki broj subotičkih hokejaša koji igraju u raznim klubovima. Momci su se podelili na Spartak "Beli i Spartak "Plavi" i pokazali zbog čega je hokej toliko atraktivna i brza igra. Bio je tu spoj mladosti i iskustva a posle 60 minuta slavila je ekipa Spartak "Beli" koji su pobedili sa 6:5 (0:1, 4:2, 2:2).  Podršku ledenim oklopnicima dao je veliki broj subotičana koji su ispratili atraktivan meč. 

Utakmicu je svečano otvorio gradonačelnik Subotice,Stevan Bakić koji je ubacio pak u igru i tom prilikom od Luke Bošnjaka, Boletovog...

detaljnije
Post date: Sub, 30.12.2023 - 13:08

Muški odbojkaški klub Spartak je tradicionalno na poslednjoj utakmici u kalendarskoj godini organizovao sakupljanje priloga za štićenike "Kolevke"

Gosti su pre početka utakmice Spartaka i Crvene Zvezde dali svoje priloge, ko je i koliko mogao. Uz doprinos Kluba prikupljena je značajna donacija koja je u četvrtak, 28. decembra uručena štićenicima „Kolevke“. Delegacija kluba predvođena predsednikom Duškom Guslovom i kapitenom Nemanjom Jungićem posetili su Kolevku gde ih primio Stojan Soković, direktor Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“. Uz radost zbog posete dragih gostiju, naravno i zbog paketića, decu su oduševili sportisti. 

Post date: Pet, 29.12.2023 - 22:29

U Velikoj većnici Gradske kuće svečano su podeljena priznanja u tradicionalnoj akciji „Sportista godine Subotice“ koju zajednički organizuju Grad Subotica, Sportski savez grada Subotice i „Nove Subotičke novine”.

***

U Velikoj većnici Gradske kuće sinoć je održano svečano proglašenje dobitnika priznanja u tradicionalnoj akciji „Sportista godine Subotice“ koju zajednički organizuju Grad Subotica, Sportski savez grada Subotice i „Nove Subotičke novine”. Titulu najboljeg sportiste ovog grada za 2023. godinu poneo je rvač Spartaka i reprezentativac Srbije, Ali Arsalan, dok je za najbolji sportski kolektiv proglašen Ženski fudbalski klub Spartak. Godišnji izbor najboljih subotičkih sportista prisustvom...

detaljnije
Post date: Pet, 22.12.2023 - 09:05

Stonoteniski klub Spartak Inspira organizovao je klupski turnir "Nove nade" na kojem su se takmičili najmlađi članovi kluba kao i i njihovi roditelji. 

Turnir je svečano otvorio Zoran Kalinić, svestki i evropski prvak u stonom tenisu i najbolji takmičar subotičkog kluba u bogatoj istoriji. Na turniru je prisustvovala i Nataša Aleksić, član gradskog veća zadužena za sport i omladinu i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice koji  su ovom prilikom klubu podelili sportske rekvizite. Ispred Inspira grupe, generalnog sponzora kluba, direktor Branimir Gajić dodelio je majice mladim takmičarima i njihovim roditeljima koji su se takmičili na turniru. 

Takmičenje se odvijalo u pojedinačnoj konkurenciji za uzrast od 1 do 4 razreda osnovne škole kao i za starije od 5 do 8...

detaljnije
Post date: Pon, 11.12.2023 - 20:05
Custom Search