Saopštenje pokreta "Evropski put" u vezi sa obračunom vatrenim oružjem u blizini Horgoša

Kategorija: 
Izvor: 

Povodom današnjeg tragičnog događaja u kome je troje lica izgubilo život, Pokret „Evropski put“, apeluje na predsednika Vlade, Anu Brnabić i ministra unutrašnjih poslova, Bratislava Gašića, da hitno preduzmu sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi se isti ili slični događaji u budućnosti izbegli.
Naime, ovaj događaj je direktna posledica ne usklađivanja viznog režima Republike Srbije sa Evropskom unijom. Naime, Pokret „Evropski put“, je pre mesec dana upozoravao na ovakve stvari i zašto je neophodno u što kraćem vremenskom periodu izvršiti navedeno usklađivanje.
Problem ilegalne migracije, mora se rešavati u okviru humanosti, sigurnosti i ljudskog dostojanstva, sa tim da bi trebalo posebno voditi računa da se problem mora rešavati na granicama Grčke i Bugarske sa Turskom.
Vatreni obračun na Horgošu predstavlja novo upozorenje za Republiku Srbiju, i novi strah za naše građanke i građane koji su svedoci sve češćeg oružanog sukoba među migrantima, a sukobi postaju toliko česti da građanke i građani na ulice izlaze samo ako je nešto neophodno.
U vezi svega napred navedenog zahtevamo od predsednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova hitnu reakciju, kako
bi se sprečili ovakvi i slični incidenti u budućnosti i kako bi se naše građanke i građani sa Severa Srbije konačno osetili bezbedno.

Rade Basta,
Predsednik pokreta "Evropski put"

Tagovi: 
Custom Search