Manifestacija informativnog makedonskog centra

Kategorija: 
Izvor: 

Манифестација новинско издавачке установе
,Македонски информативни и издавачки центар“
„Караван културе“ у Суботици

Новинско издавачка установа ,Македонски информативни и издавачки центар“ одржала је током претходног викенда (25-26.11.2023.године) на Отвореном Универзитету у Суботици манифестацију „Караван културе“ у којој је представила посебне македонске културне садржаје у Србији. Манифестацију је званично отворио Величковски Борче, председник националног савета македонске националне заједнице у Србији.
Посебну пажњу посетилаца привукли су базар рукотворина, односно школа за израду истих, школа за свирање гајди, песничко вече са младим уметницима, као и изложба „Историја Македоније“, где су сви присутни имали прилику да се упознају са македонском културом.
Новинско издавачкa установa ,Македонски информативни и издавачки центар акцију „Караван културе“ у Суботици је спровела у оквиру пројекта који је подржан од стране Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог, преко конкурса за доделу средстава из Буџетског фонда за националне мањине за програме и пројекте из области културе у 2023. години.Подсећамо да су протеклих годину дана покренуте бројне активности и иницијативе које треба да допринесу промоцији македонске културе али и истицању значаја међусобног поштовања, дијалога и сарадње, а ми смо као Новинско издавачка установа ,Македонски информативни и издавачки центар“ у многима и учествовали. Сматрамо да су поштовање свих људи, без обзира на верску, националну, сексуалну, расну или националну припадност, уз уважавање разлика које међу нама постоје, услов мира међу људима, али и стабилности и напретка друштва у којем живимо.Ми у Новинско издавачкој установи ,Македонски информативни и издавачки центар се увек трудимо да промовишемо фундаменталне вредности. Улагањем у људе градимо бољу будућност за све нас као друштво, Сви који нам се током трајања нашег пројекта „Караван културе“( до 31.децембра) обрате на мејл [email protected] са неки текстом – песмом или сликом на тему толеранције, на поклон ће добити нека од наших издања.

Новинско издавачка установа
,Македонски информативни и издавачки центар

Custom Search