Nije mi jasan

Sre, 15.02.2017 - 16:06 -- Slobodan Martinovic

Vučić kandidat za Predsednika Srbije.

Pitam se dokle idu granice vlasti. Ne smiruje se Vučić, sve mu je malo, svi mu smetaju dok on radi posao za sve nas. Uzeo on državu kao igračku pa se igra ne pitajući nas ostale građane nizašta. Od grčke demokratije do danas brojni politikolozi izveli su zaključak da niko nije toliko kvalifikovan da može sam upravljati zajednicom u kojoj žive građani.

Nije mi jasan kako je u svojoj glavi mogao da izbriše ono što je govorio devedesetih i danas šta govori. Nije mi jasan kako može svaki dan biti na televiziji i saopštavati tolike podatke javnosti. Te podatke je morao naučiti napamet, a pre toga iste te podatke mu je neko morao pripremiti. Nije mi jasan da sa Albancima pregovara u Briselu a sa druge strane ih provocira tako što šalješ naslikan voz. Nije mi jasan da ide u Srebrenicu a da nije svestan šta je govorio za Mladića i Bošnjake. Nije mi jasan da sam kupuje migove bez generala avijacije. Nije mi jasan kada kaže da je za Savamalu odgovorna Gradska vlast u Beogradu i ništa ne preduzme. Nije mi jasan kada ide po belom svetu i kaže investitorima dođite u Srbiju ona je od svih jeftinija za 10%. Nije mi jasan sa BDP-om, kada od svoje plate običan građanin ne može kupiti odelo. Nije mi jasan da on svoju glupost ne vidi, ili ne želi da vidi. Ako je ne vidi onda ima problem sam sa sobom. Ako ne želi da je vidi. Zašto? Nije mi jasan šta će mu tolika vlast.

Nisu mi jasni građani zašto će ga podržali na narednim izborima kako predviđaju razne agencije. I to u prvom krugu. U Srbiji ide to tako od Miloševića do Vučića. To je dokaz da na ovim prostorima jedan čitav vek može proći u glupostima ako sam pojedinac ne pronađe smisao života ili ne pobegne negde daleko.

 

Slobodan Martinović
Centar za istraživanje u politici Argument

www.bitovik.org.rs

Autor teksta: 
Tagovi: 
Custom Search