Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Aleksandar Toković

Udruženje građana Sloboda, organizovalo je promociju knjige Gorana Pajića - Neka druga priča, na Otvorenom univerzitetu, 05.aprila, za manju grupu zainteresovanih posetilaca za prošlost koju su preživeli.

Goran Pajić je tokom promocije knjige ispričao nekoliko detalja iz svog iskustva i sećanja događaja kojima je prisustvovao dok je bio u ličnom obezbeđenja bivšeg predsednika Slobodana Miloševića.

Uvodnu reč dao je Saša Drakulović iz Udruženje građana Sloboda.

U prilogu je kompletan ilustrovani zvučni zapis...

 

 

Sub, 06.04.2019 - 18:09

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je Suboticu. Nakon razgovora sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom i članom Gradskog veća zaduženim za oblast sporta i omladine Nemanjom Simovićem, u Gradskoj kući, ministar Đorđević je obišao Udruženje slepih i slabovidih Subotica.

Posle sastanka u Gradskoj kući i razgovora o saradnji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i grada Subotice, obišli smo i Udruženje slepih i slabovidih, rekao je ministar Đorđević, i dodao da je poseta raznim udruženjima u ovoj oblasti jedan od zadataka Ministarstva.

– Mi svake nedelje odvojimo po jedan dan da u dva ili tri grada obiđemo naše ustanove kako bismo videli u...

detaljnije
Sre, 27.03.2019 - 18:07

U četvrtak uveče održano je tradicionalno Veče Kevidinke, završni i svečani deo Međunarodne smotre kevidinke u Maloj Gostioni na Paliću.

Red vitezova Arena Zabatkiensis ove godine slavi punoletstvo, prošlo je 18 godina od 14. februara 2001. godine, kada je održana osnivačka skupština. U znaku ovog jubileja, podeljene su zahvalnice srpskim i mađarskim vinarima koji su se prijavili na takmičenje.

Najbolju Kevidinku, u konkurenciji 22 vinara i vinarija, i titulu Barjak vina ponela je kevidinka porodice Kovačević iz Bačkog Sokolca.

tekst i fotografija: SZABO Attila
 

Sub, 16.02.2019 - 16:15

Sinoć je u prostorijama Matice bunjevačke predstavljena publikacija "Palata Samka Manojlovića" kao i prezentacija multimedijalne aplikacije "Kulturno nasleđe severne bačke i severnog banata".

O knjizi je govorila Olga Kovačev Ninkov (01.35 - 19.20), o radovima na samoj palati idrugim detaljima je govorio autor knjige Goran Bolić (19.30 - 43.20), dok je mobilnu android aplikaciju, na kojoj se mogu videti mnogi primeri zaštićenih objekata, predstavio Aleksandar Pejić ICBTECH doo (46.53 - 52.50).

Skenirajte QR kod u prilogu i on vodi vas na...

detaljnije
Sub, 22.12.2018 - 19:07

Otac Dragan Stokin posle ceremonije, čestitao je članovima SNS na uspehu koji je ostvaren tokom godine u zemlji ali i na svetskom nivou. Takođe je skrenuo pažnju da je u gradu porastao broj venčanja, krštenja i rođenja beba u odnosu na prošlu godinu, što je naravno dobra vest, da grad živi.

- Nije sve tako crno kako neki pričaju - zaključio je otac Dragan Stokin

Sub, 27.10.2018 - 12:26
Sre, 09.05.2018 - 14:45

100 godina Jugoslavije obeleženo je danas u IV Mini Jugoslaviji.

Vreme je poslužilo današnji događaj kao nikada do sada, što je doprinelo da događaj bude veoma dobro posećen od strane Jugoslovena.

Blaško Gabrić, osnivač i darodavac parka u kome se još gaji ova nekada lepa ideja, bio je u svom elementu i povukao neke očigledne paralele sa nekadašnjom Jugoslavijom i sadašnjom EU.

Prof. Radmilo Todosijević zajedno sa Blaškom Gabrićem otkrio je spomenike vojvodi Mišiću i kralju Aleksandru, autora Franje Mačkovića koji nije bio prisutan na događaju.

 

Sre, 02.05.2018 - 11:48

Dođite dok traju zalihe !

E to je bila poruka dok je trajalo, jer izveštaj je bio u klasi OnLine izveštavanja ko i video prilozi koji su išli direkto sa terena  - prostorija FK Tavankut.

U prilogu izveštaj reportera sa lica mesta Tomislava Mačkovića.

***

Da je vino lek za mnoge boljke dokazano je i tokom jučerašnjeg dana u Tavankutu gde su održani peti po redu dani vina.

Od davnina poznato selo po uzgoju vinove loze pre nekoliko godina ujedinilo je Tavankutske vinogradare koji ne želeći da se truju kako reče naš sagovornik  Franjo Crnković odlučili su da se bave vinogradarstvom.

... detaljnije
Sub, 17.02.2018 - 12:26

Prostor Savremene galerija je večeras bio premali za dokumentarni film o istoriji porodice prof. Srbijanki Turajlić i kroz to deo istorije ovih prostora.

U Savremenoj galeriji večeras je održana projekcija filma "Druga strana svega", koji je imao svetsku premijeru na prestižnom filmskom festivalu u Torontu (TIFF), njujoršku premijeru (NYC DOC) i evropsku premijeru u Amsterdamu, gde je osvojio glavnu nagradu na najvažnijem festivalu dokumentarnog filma IDFA, a zatim popunio Sava Centar na domaćoj premijeri, održanoj 29. novembra u okviru 23. Festivala autorskog filma. 

Po filmu je održan  veoma zanimljiv razgovor i sa režiserkom Milom Turajlić, kao i montažerkom filma Milovanović Aleksandrom, koji možete pogledati na...

detaljnije
Sre, 17.01.2018 - 20:32

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford priredili su danas, u Velikoj većnici Gradske kuće, tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike državnih organa, privrednih društava, javnih i javno komunalnih preduzeća, ustanova i drugih organizacija.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Laban je rekao da je aktuelna gradska vlast u junu prošle godine obećala da će završiti svojevremeno započete kapitalne investicije i da su prvi konkretni rezultati bili vidljivi već u martu ove godine, kada je za saobraćaj otvorena prva deonica „Ipsilon kraka“, od petlje „Subotica-jug“ do kružne raskrsnice sa Bikovačkim putem.

– Investicija je obuhvatala rekonstrukciju petlje ‘Subotica-jug...

detaljnije
Uto, 26.12.2017 - 17:28
Subscribe to Aleksandar Toković