Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Marta Dobo

U Plavoj sali Gradske kuće održan je početni sastanak projekta „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i jezera Ludaš“. Sastanku su prisustvovali nadležni iz „KfW“ banke, predstavnici i saradnici konsultantske kuće „Posch and Partners“ i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Grada Subotice, Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje,  Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, JKP „Vodovod i kanalizacija“, JP „Palić-Ludaš“ i preduzeća „Park Palić“ d.o.o.

Tokom konstruktivnog sastanka predstavljen je projektni tim, kao i obim i dinamika radova na realizaciji ovog projekta.

Na sastanku je saopšteno da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i...

detaljnije
Pet, 14.09.2018 - 10:50

U prilogu nekoliko ilustracije i video prilog obraćanja Srđana Samardžića, člana gradskog veća. Tokom dana je velika ponuda jesenjih plodova iz okoline, grožđa, belog luka i jabuka. Tokom večeri se na Letnjoj pozornici održavaju koncerti i festival Craft piva.

Pudar godine je Petar Dulić iz Tavankuta, dok je kraljica vina Viktorija Crnković.

Renata Bakoš je kreator haljina koje su nosile izabranice...

Nešto kasnije par fotografija sa otvaranja.

Sub, 08.09.2018 - 12:41

Na današnjoj press konferenciji na Velikoj terasi na Paliću održana će se promocija projekta izgradnje Doma kulture na Paliću, u sklopu projekta „Colourful Cooperation“ koji grad Subotica realizira u okviru europskog Interreg – IPA programa prekogranične suradnje Mađarska-Srbija.

Predstavnicima medija su se obratili: zamjenica gradonačelnika grada Subotice i odgovorna menadžerica projekta „Colourful Cooperation“ Tímea
Horvát, članica Gradskog vijeća zadužena za područje kulture, Miroslava Babić, predsjednica Mjesne zajednice Palić, Márta Dobó i Ákos Újhely i, član Gradskog vijeća zadužen za područje gospodarstva.

Izjave u prilozima...

Pet, 17.08.2018 - 12:03

Ugovor o gradnji Mađarskog kulturnog centra na Paliću, danas su, u Medija centru Gradske kuće, potpisali zamenica gradonačelnika Grada Subotice Timea Horvat i Damir Lunić, tehnički direktor kompanije „Modulor“ iz Beograda, koja će izvoditi radove. Investicija se realizuje kao deo prekograničnog IPA projekta Mađarska – Srbija, u okviru projekta  „Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja“, u okviru koje će se izgraditi Srpski kulturni centar u Morahalomu i Mađarski kulturni centar na Paliću.

Partneri na projektu, kako je tom prilikom istakla Timea Horvat, su DKMT Evroregionalna razvojna agencija iz Segedina, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međunarodnu saradnju i lokalnu samoupravu, Grad Subotica i Udruženje mladih za razvoj...

detaljnije
Uto, 24.07.2018 - 17:49

Izabrana međunarodna konsultantska kuća za praćenje sanacije jezera Palić i Ludaš

Jedan od važnijih zadataka, na čiju realizaciju se nešto duže čekalo, jeste izbor međunarodne konsultantske kuće za praćenje implementacije KfW projekta “Zaštita biodiverziteta jezera Palić i Ludaš”. Do kraja nedelje KfW banka, preko koje Vlada Nemačke podržava ovaj projekat sa 6 i po miliona evra, treba da potvrdi odluku rezultata tendera koji je sprovelo Ministarstvo za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu. Ako sve bude teklo po planu, do kraja godine bi trebalo da se raspišu javne nabavke za izgradnju kanalizacionog sistema i potisnog voda sa Palića na gradski prečistač otpadnih voda. Ovu vest je saopštio Mišel Rohman...

detaljnije
Uto, 17.07.2018 - 23:27

Nekoliko detalja sa manifestacije obeležavanja godišnjice "Maćaš Kiralj u Subotici" u organizaciji mađarskog konzulata u Subotici, koja se održala u pozorištu Kostolanji Deže.

Sub, 23.06.2018 - 17:52

Današnja konferencija u hotelu Patria bila je nastavak projekta Interreg - IPA CBC Mađarska - Srbija, najavljenog ranije (videti ovde - https://www.subotica.info/2018/05/31/ipa-projekt-odrzivog-upravljanja-sl...)

U prilozima o ovome govore Vinko Tamaši i Horvat Zoltan.

Čet, 21.06.2018 - 01:23

Povodom Evropske nedelje održivog razvoja i Svetskog dana zaštite životne sredine, pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Subotice, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica organizovana je konferencija „VODA ZA ODRŽIVI RAZVOJ“ i akcija „OTVORENA VRATA SUBOTIČKOG VODOVODA“.

Na konferenciji su govorili Tivadar Bunford, predsednik Skupštine Grada Subotice i Gligor Gelert, iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica,
Majda Adlešić, program menadžer Vodne agencije je predstavila međunarodni Projekat „VODNI AGENT DUNAVSKE REGIJE“.

Posle konferencije deci i zainteresovanima je na trgu prikazana rad VODNE STANICE – specijalizovanog vozila za edukaciju dece i odraslih, koji sadrži elemente vodovodne i kanalizacione...

detaljnije
Pon, 04.06.2018 - 20:35

U toku je prekogranični IPA projekt sa Mađarskom čiji je cilj održivo upravljanje sliva Palić-Ludaš. U IPA projektu „Održivo upravljanje vodnim staništima prekograničnog sliva jezera Palić – Ludaš“ kao partner mađarskoj strani se pojavljuje JP „Palić Ludaš“čiji deo sredstava od 75.000 evra je namenjen za istraživanje na zaštićenim područjima, kao i adapataciju staklenika gde bi se gajile autohtone biljke sa ovog područja.

Projekt traje do 30. septembra 2019, a nosilac projekta je Građevinski fakultet, gde je ukupna vrednost oko od 448.000 eura, dok EU daje lavovski deo od oko 380.000 eura.

Čet, 31.05.2018 - 12:38

U kongresnoj sali Velike terase večeras su otvoreni Urbanovi dani odnosno Dan Mz Palić, muzičkim nastupom tamburaškog orkestra pod vođstvom Mire Temunović i otvaranjem zložbe likovne udruge Croart te folklornim nastupima dece.

Tokom sutrašnjeg dana će biti organizovan bogat program tokom celog dana: ocenjivanje vina, kuvanje riblje čorbe, izložbe i ostalo, program pogledajte ovde

- http://www.palic-palics.rs/news_show.php?lg=sr&id_article=449

 

Pet, 25.05.2018 - 23:50
Subscribe to Marta Dobo