Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Tamaš Kajdoči

Na upravo završenom seniorskom Svetskom prvenstvu u dizanju tegova, koje je održano SAD u gradu Anahejmu od 27.11 - 05.12.  jedini predstavnik Srbije bio je takmičar KDT Spartak, Kajdoči Tamaš koji je nastupio u kategoriji +105kg. 

Na žalost Tamašu se na ovom takmičenju pri zagrejavanju za trzaj obnovila povreda leđa, koja ga prati od predhodnih takmičenja. Pre odlaska a i na treningu pred takmičenje, bio je u izuzetnoj formi i fizičkom stanju, računalo se da je povreda prošlos. Uprkos tome Tamaš je nastupio na takmičenju i zauzeo 15. mesto na ovom Svetskom prvenstvu. Pobednik j ebio Talakhadze Lasha iz Gruzije sa novim svetskim rekordom u trzaju (podigao 225kg) i u biatlonu (477)

Postignuti rezultat Tamaša: trzaj - 165kg , izbačaj 215kg u biatlonu 380kg 15. mesto. 

Sre, 06.12.2017 - 21:13

Takmičari kluba dizača tegova Spartak osvojili su prvo mesto u dresu reprezentacije na Mediteranskom Kupu koji je održan u Sloveniji. 

11. Mediteranski kup u olimpijskom dizanju tegova održan je u Ljubljani u subotu 18. novembra u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Na ovom Kupu trijumfovala je reprezentacija Srbije zauzevši prvo mesto. Sastav reprezentacije su činile 2 žene i 4 muškarca: Dušanić Veriva, Prokić Aleksandra, Kajdoči Tivadar, Kužić Nenad, Rožnjik Ervin i Vladisavljev Stevan. Treneri: Jakovljević Veselin, Pantelić Zoran.

Plasman reprezentacija:

 1. Srbija,
 2. Italija,
 3. Slovenija

U pojedinačnoj konkurenciji:

 1. Kužić Nenad SRB,
 2. Espasito Salvatore ITA,
 3. Suliani Fabio ITA

Takmičari KDT...

detaljnije
Ned, 19.11.2017 - 16:25

Klub dizača tegova Spartak osvojio je 19 titulu ekipnog prvaka države u dizanju tegova na finalnom turniru ekipnog prvenstva Srbije koji je održan u Subotici u nedelju 29. oktobra.

Dominaciju subotičkih takmičara u ovom sportu pokazuje podatak da je ova 19. titula ujedno 13. uzastopna. Pobednička ekipa je nastupila u sastavu: Apro Danijel, Aroksalaši Ervin, Haško Viktor, Kajdoči Tamaš, Kajdoči Tivadar, Rožnjik Ervin i trener Stipan Vert. Subotičani su osvojili 5202 boda što je skoro hiljadu više od drugoplasiran ekipe Herkulesa iz Bača, dok je treća bila ekipa Radničkog iz Sombora sa osvojenih 3344 boda.  

Postignuti rezultati:

 • Apro Danijel trzaj 62kg - izbačaj 77kg, biatlon 139kg
 • Aroksalaši Ervin trzaj 95kg - izbačaj 130kg, biatlon 297kg
 • ...
detaljnije
Ned, 29.10.2017 - 21:25

Evropsko prvenstvo u dizanju tegova za juniore do 20 godina i mlađe seniore do 23 godina održano je u Albaniji u gradu Dürres.

Srbiju je na ovom takmičenju zastupao takmičar Spartaka, Kajdoči Tamaš u kategoriji +105kg kod juniora sa trenerom reprezentacije Vert Stipanom. Tamaš je na ovom takmičenju nastupao sa povredom leđa,  uprkos tome zabeležiuo je odličan rezultat a pokušao je i obaranje državnog rekorda u trzaju od 181kg, nažalost pokušaj je bio neuspešan.

Tamaš je osvojio dve bronzane medalje, u trzaju sa 174kg zauzeo je 4.mesto, u izbačaju sa 217kg 3.mesto i biatlonu sa 391kg 3. mesto

Rezultat kategorije +105kg U20

 1. mesto: Simon Martirosjan - ARM
 2. mesto: Chkheidze Giorgi - GEO
 3. mesto: Tamaš Kajdoči - SRB
Ned, 22.10.2017 - 15:43

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković zajedno sa potpredsednikom Žarkom Zečevićem i generalnim sekretarom Đorđem Višackim danas su bili u radnoj poseti Subotici gde su prvo obišli Sportski savez Grada Subotice a nakon toga se sastali i sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom i članom gradskog veća zaduženim za sport Nemanjom Simovićem.

U prostorijama Sportskog saveza gosti iz Olimpijskog komiteta u razgovoru sa Nemanjom Simovićem i generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem upoznali su se sa trenutnim stanjem u subotičkom sportu. Razlog posete Olimpijskog komiteta su bili sportisti na koje Srbija računa da može da osvoji medalju na Olimpijskim igrama u Tokiu. Jedan od kojih se očekuju odlični rezultati je i subotičanin Tamaš Kajdoči osvajač srebrne medalje sa...

detaljnije
Čet, 12.10.2017 - 00:57

Takmičari iz kluba dizača tegova Spartak učestvovali su na 3. Međunarodnom memorialnom turniru "Stevan Pišta Gromilović" koji je 16. septembra održan u Somboru u organizaciji KDT Radnički iz Sombora. Na turniru koji nosi ime istaknutog sportiste i sportskog radnika Stevana Pište Gromilovića, pored ekipa iz Srbije učestvovali su i takmičari iz Slovenije, Hrvatske i Mađarske.

KDT Spartak su na ovom međunarodnom memorialu predstavljali: Aroksalaši Ervin, Kajdoči Tamaš i Kajdoči Tivadar uz vodstvo trenera Vert Stipana. Takmičenje se odvijalo u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji po sinclair bodovima. Subotičani su postigli odličan rezultat osvojivši prvo mesto i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji. Tamaš Kajdoči se istakao u pojedinačnoj konkurenciji sa podignutih 170kg u trzaju...

detaljnije
Pon, 18.09.2017 - 23:34

Na upravo završenoj 29. Letnjoj Univerzijadi u Kineskom Tajpehu, jedini predstavnik iz Srbije u dizanju tegova bio je Tamaš Kajdoči student Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice.

Kajdoči Tamaš je u kategoriji +105kg, bio najmlađi, ali uprkos tome nije izostao dobar rezultat. Zauzeo je 9. mesto sa podignutih 170kg u trzaju i 210kg u izbačaju što u Olimpijskom biatlonu iznosi 380Kg.

Tamaš se ovom prilikom zahvalio Univrezitetskom sportskom savezu Srbije, Savezu Srbije za dizanje tegova i Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija na ukazanom poverenju za omogućen nastup na Univerzijadi, kao i svom treneru Vert Stipanu.

Subotica će u subotu 26. avgusta biti domaćin tradicionalnog međunarodnog 32. Kupa Subotice. Takmičenje se održava u Hali sportova sa...

detaljnije
Pet, 25.08.2017 - 18:11

U Somboru je u subotu, 18. marta održano pojedinačno prvenstvo Vojvodine za seniore i senoirke i ujedno Prvo kolo ekipnog prvenstva Srbije za seniore. U ekipnoj konkurenciji trijumfovali su takmičari KDT Spartak zauzela sa osvojenih 1837 bodova. Pobednička ekipa je nastupila u sledećem sastavu: Aroksalaši Ervin, Beler Roland, Kajdoči Tamaš, Kajdoči Tivadar, Kanižai Aron, Rožnjik Ervin sa trenerom Vert Stipanom.

U pojedinačnoj konkurenciji postignuti su sledeći rezultati:

 • Kategorija 56kg: Šomođi Valentin trzaj 48kg - izbačaj 60kg, biatlon 108kg 4. mesto Apro Danijel trzaj 45kg - izbačaj 63kg, biatlon 108kg 5. mesto
 • Kategorija 77kg: Aroksalaši Ervin trzaj 100kg – izbačaj 120kg, biatlon 220kg 2. mesto Tot Šamuel trzaj 77kg – izbačaj 95kg, biatlon 172kg 3. mesto...
detaljnije
Ned, 19.03.2017 - 22:16

Večeras su u Velikoj većnici Gradske kuće zvanično uručena priznanja za najbolje sportiste i sportske klubove Subotice. U godini koja je na izmaku po odluci žirija najbolji sportsita Subotice je Davor Štefanek osvajač Olimpijskog zlata, dok je najbolji sportski kolektiv rvački klub Spartak kojima je možda i neopravdano izmakla ovogodišnja titula. 

Na početku svečane ceremonije gradonačelnik Bogdan Laban pozdravio je sve prisutne. - Malo je gradova u Srbiji koji se, poput Subotice, mogu pohvaliti da su grad olimpijskog šampiona. Pratili smo dešavanja u Brazilu, a mi, Subotičani, bili smo posebno ponosni kada se čula himna Srbije zahvaljujući našem Davoru. Imali smo i svetske i evropske prvake, na koje smo takođe ponosni. Ti rezultati nas obavezuju da pružimo...

detaljnije
Čet, 22.12.2016 - 23:29

U prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici je održana mala svečanost povodom uspeha koji je Tamaš Kajdoči ostvario na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova, kada je osvojio dve srebrne i jednu zlatnu medalju.

Tom prilikom direktor VTŠ-a prof. dr Igor Fürstner mu je uručio skroman poklon i zahvalnice i čestitao mu na ostvarenom uspehu i poželeo mu mnogo sreće u daljem sportskom i studenstkom životu.

Naš vicešampion Evrope je student prve godine Mehatronike na VTŠ-u, koji i pored svih obaveza oko treninga i priprema ima vremena da bude i dobar student i da se posveti izazovima inženjerskog poziva.

foto: Atila Nađ

Pon, 19.12.2016 - 19:21
Subscribe to Tamaš Kajdoči