Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Tamaš Kajdoči

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković zajedno sa potpredsednikom Žarkom Zečevićem i generalnim sekretarom Đorđem Višackim danas su bili u radnoj poseti Subotici gde su prvo obišli Sportski savez Grada Subotice a nakon toga se sastali i sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom i članom gradskog veća zaduženim za sport Nemanjom Simovićem.

U prostorijama Sportskog saveza gosti iz Olimpijskog komiteta u razgovoru sa Nemanjom Simovićem i generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem upoznali su se sa trenutnim stanjem u subotičkom sportu. Razlog posete Olimpijskog komiteta su bili sportisti na koje Srbija računa da može da osvoji medalju na Olimpijskim igrama u Tokiu. Jedan od kojih se očekuju odlični rezultati je i subotičanin Tamaš Kajdoči osvajač srebrne medalje sa...

detaljnije
Čet, 12.10.2017 - 00:57

Takmičari iz kluba dizača tegova Spartak učestvovali su na 3. Međunarodnom memorialnom turniru "Stevan Pišta Gromilović" koji je 16. septembra održan u Somboru u organizaciji KDT Radnički iz Sombora. Na turniru koji nosi ime istaknutog sportiste i sportskog radnika Stevana Pište Gromilovića, pored ekipa iz Srbije učestvovali su i takmičari iz Slovenije, Hrvatske i Mađarske.

KDT Spartak su na ovom međunarodnom memorialu predstavljali: Aroksalaši Ervin, Kajdoči Tamaš i Kajdoči Tivadar uz vodstvo trenera Vert Stipana. Takmičenje se odvijalo u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji po sinclair bodovima. Subotičani su postigli odličan rezultat osvojivši prvo mesto i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji. Tamaš Kajdoči se istakao u pojedinačnoj konkurenciji sa podignutih 170kg u trzaju...

detaljnije
Pon, 18.09.2017 - 23:34

Na upravo završenoj 29. Letnjoj Univerzijadi u Kineskom Tajpehu, jedini predstavnik iz Srbije u dizanju tegova bio je Tamaš Kajdoči student Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice.

Kajdoči Tamaš je u kategoriji +105kg, bio najmlađi, ali uprkos tome nije izostao dobar rezultat. Zauzeo je 9. mesto sa podignutih 170kg u trzaju i 210kg u izbačaju što u Olimpijskom biatlonu iznosi 380Kg.

Tamaš se ovom prilikom zahvalio Univrezitetskom sportskom savezu Srbije, Savezu Srbije za dizanje tegova i Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija na ukazanom poverenju za omogućen nastup na Univerzijadi, kao i svom treneru Vert Stipanu.

Subotica će u subotu 26. avgusta biti domaćin tradicionalnog međunarodnog 32. Kupa Subotice. Takmičenje se održava u Hali sportova sa...

detaljnije
Pet, 25.08.2017 - 18:11

U Somboru je u subotu, 18. marta održano pojedinačno prvenstvo Vojvodine za seniore i senoirke i ujedno Prvo kolo ekipnog prvenstva Srbije za seniore. U ekipnoj konkurenciji trijumfovali su takmičari KDT Spartak zauzela sa osvojenih 1837 bodova. Pobednička ekipa je nastupila u sledećem sastavu: Aroksalaši Ervin, Beler Roland, Kajdoči Tamaš, Kajdoči Tivadar, Kanižai Aron, Rožnjik Ervin sa trenerom Vert Stipanom.

U pojedinačnoj konkurenciji postignuti su sledeći rezultati:

  • Kategorija 56kg: Šomođi Valentin trzaj 48kg - izbačaj 60kg, biatlon 108kg 4. mesto Apro Danijel trzaj 45kg - izbačaj 63kg, biatlon 108kg 5. mesto
  • Kategorija 77kg: Aroksalaši Ervin trzaj 100kg – izbačaj 120kg, biatlon 220kg 2. mesto Tot Šamuel trzaj 77kg – izbačaj 95kg, biatlon 172kg 3. mesto...
detaljnije
Ned, 19.03.2017 - 22:16

Večeras su u Velikoj većnici Gradske kuće zvanično uručena priznanja za najbolje sportiste i sportske klubove Subotice. U godini koja je na izmaku po odluci žirija najbolji sportsita Subotice je Davor Štefanek osvajač Olimpijskog zlata, dok je najbolji sportski kolektiv rvački klub Spartak kojima je možda i neopravdano izmakla ovogodišnja titula. 

Na početku svečane ceremonije gradonačelnik Bogdan Laban pozdravio je sve prisutne. - Malo je gradova u Srbiji koji se, poput Subotice, mogu pohvaliti da su grad olimpijskog šampiona. Pratili smo dešavanja u Brazilu, a mi, Subotičani, bili smo posebno ponosni kada se čula himna Srbije zahvaljujući našem Davoru. Imali smo i svetske i evropske prvake, na koje smo takođe ponosni. Ti rezultati nas obavezuju da pružimo...

detaljnije
Čet, 22.12.2016 - 23:29

U prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici je održana mala svečanost povodom uspeha koji je Tamaš Kajdoči ostvario na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova, kada je osvojio dve srebrne i jednu zlatnu medalju.

Tom prilikom direktor VTŠ-a prof. dr Igor Fürstner mu je uručio skroman poklon i zahvalnice i čestitao mu na ostvarenom uspehu i poželeo mu mnogo sreće u daljem sportskom i studenstkom životu.

Naš vicešampion Evrope je student prve godine Mehatronike na VTŠ-u, koji i pored svih obaveza oko treninga i priprema ima vremena da bude i dobar student i da se posveti izazovima inženjerskog poziva.

foto: Atila Nađ

Pon, 19.12.2016 - 19:21

Tamaš Kajdoči, član kluba dizača tegova Spartak zasijao je na Evropskom prvenstvu koje je održano u Izraelu. Poslednjeg dana takmičenja osvojio je jednu zlatnu i dve srebrne medalje. 

Kajdoči je u apsolutnoj kategoriji (preko 105 kg), za takmičare do 20 godina, zauzeo 2. mesto, sa samo 2 kilograma manje u biatlonu od favorizovanog Simona Martirosjana iz Jermenije i tim epopravio rezultat sa prošlog Prvenstva Evrope kada je bio treći u generalnom plasmanu. Poseban rezultat ostvario je u izbačaju, podigavši  225 kilograma sa čime je postao novi prvak Evrope a ujedno je postavio i novi seniorski rekord Srbije sa samo 19 godina.

U trzaju Tamaš je osvojio srebrnu medalju sa podignutih sedam kilograma manje od prvaka Martirosjana. U izbačaju Tamaš je napravio odličan rezultat,...

detaljnije
Sub, 10.12.2016 - 18:18

Proteklog vikenda klub dizača tegova Spartak osvojio je 18 titulu ekipnog prvaka države u dizanju tegova. Bio je ovo ujedno 12 uzastopni naslov prvaka države.  Finalni turnir prvenstva Srbije održan je u Subotici u nedelju 30. oktobra u Hali sportova.

Subotičani su do 12 uzastopne titule stigli veoma ubedljivo. Osvojili su 5.558,81 bodova dok je drugoplasirana ekipa KDT Banjica sakupila 4.640,67 sincler bodova. Pobednička ekipa nastupila je u sastavu: Aroksalaši Ervin, Beller Roland, Kajdoči Tamaš, Kajdoči Tivadar, Nađ Čaba, Rožnjik Ervin. Trener: Stipan Vert. 

Postignuti rezultati:

  • Aroksalaši Ervin trzaj 90kg - izbačaj 117kg, biatlon 207kg
  • Beller Roland trzaj 90kg - izbačaj 110kg, biatlon 200kg
  • Rožnjik Ervin trzaj 135kg - izbačaj 168kg,...
detaljnije
Pon, 31.10.2016 - 18:50

Tamaš Kajdoči nastavio je da niže sjajne rezultate u dizanju tegova. Na Svetskom juniorskom prvenstvu koje se upravo održava u Tbilisiju (Gruzija) osvojio je tri bronzane medalje uz oborene državne rekorde.  

Tamaš, koji je bio jedini predstavnik iz Srbije bio je treći u trzaju sa podignutih 171 kg., treći u izbačaju sa 216 kg i treći u biatlonu sa ukupno 387 kg. Uz malo sreće mogao je i do srebrne medalje u biatlonu pošto je drugoplasirani  Gaber iz Egipta takođe imao ukupno 387 kg isti ostvaren rezultat, ali je egipćanin sa lakšom telesnom težinom. Novi prvak sveta je Martirosyan iz Jermenije sa ukupno 412 kg (187kg+225kg). 

 

Sub, 02.07.2016 - 16:59

U subotu 11. juna održano je državno prvenstvo u dizanju tegova za seniore i veterane. Na takmičenju u seniorskoj konkurenciji, pravo nastupa su imali takmičari sa ispunjenom normom u biatlonu.

Subotičani,  takmičari KDT Spartaka osvojili su dva prva mesta, dva druga mesta i jedno treće mesto, što je ukupno pet medalja u muškoj seniorskoj konkurenciji. KDT Spartak je i na ovom takmičenju potvrdio dominantan kvalitet. Kontinuirani rad u klubu sa sobom je donoseo i vredne rezultate.

Rezultati KDT Spartak

  • Kategorija 77kg: Rožnjik Ervin, trzaj 127kg - izbačaj 160kg u biatlonu 287kg 1. mesto
  • Kategorija 85kg: Kanižai Aron, trzaj 115kg - izbačaj 140kg u biatlonu 255kg 2. mesto
  • Kategorija 105kg: Anika Andrija, trzaj 101kg - izbačaj 126kg u biatlonu...
detaljnije
Ned, 12.06.2016 - 23:35
Subscribe to Tamaš Kajdoči