Društvo Rusina realizovalo uspešno dve predstave

Uto, 16.04.2013 - 16:45 -- nikola.tumbas

Društvo Rusina u Subotici uspešno je realizovalo dve predstave: dečju predstavu «IGRA» Aleksandre Davidesku i omladinsku prestavu «SPASITELJ», po radio drami Radomira Putnika «Venijaminov krst».  Obe predstave je adaptirao i režirao Boško Boškov. Predstave su izvedene na dramskom memorijalu «Petro Riznič Đađa» u Ruskom Krsturu 08.04.2013. godine. Obe prestave su se plasirale na Zonsku smotru.

Predstava «SPASITELJ» odigrana je  09. aprila na Zonskoj smotri u Novom Bečeju., a dečja predstava «IGRA» na Zonskoj smotri u Bačkoj Topoli 12.aprila. U dečjoj  predstavi «IGRA»  igraju deca Maja i Tamara Emedi, Miljan i Damjan Lazić, Darko Đumić, Suzana i Adrijana Kovač, Luka Stojković Salatić, Pavle Kujundžić i Daniel Eke. Režija, cenografija i kostimi  Boško Boškov lektor, sufler i prevodilac Nataša Grunčić, muzika Saša Grunčić, svetlo i ton Vojislav Mihajlović.

U predstavi «SPASITELJ» igraju glumci-amateri Dejan Palančai, Demijan Palančai, Manojle Tomović, Jamina Pejački, Olga Veljanović, Ivana Monoštori, Kiril Simunović, Ivan Hardi i Pero Mižer. Režija, cenografija i kostimi Boško Boškov, lektor, sufler i prevodilac Nataša Grunčić, muzika,  svetlo i ton Vojislav Mihajlović.

Autor teksta: 
Custom Search