KPA Spartak novi ekipni prvak Srbije u podvodnom streljaštvu

Ned, 01.03.2020 - 18:17 -- dejan.vukovic

Subotica i Klub podvodnih aktivnosti Spartak bili su domaćini Prventsva Srbije u podvodnom streljaštvu koje je ujedno bilo i otvoreno prvenstvo Vojvodine. Subotičani su ostvarili odličan rezultat uz obaranje i nacionalnog rekorda.   

Prvenstvo je održano na Gradskom bazenu u Dudovoj šumi. Na prvenstvu Srbije učestvovalo je 8 klubova sa 10 takmičarskih timova iz Srbije (DPA Sombor, DPA Apatin, KPA Bela Rkva, RK Calypso, KPA Beograd, RKD Spasioc, KPA Pančevo i KPA Spartak). Takmičenje se odvijalo u disciplini podvodnog streljaštva "preciznost", nadmetanje je bilo za plasmane u muškoj, ženskoj konkurenciji i ekipno. Takmičari su nastupali u tri staze. Glavni sudija takmičenja je bio Milan Pavković. 

U konkurenciji 32 takmičara najbolji u muškoj konkurenciji je bio Nikola Milutinović, član Spartaka koji je ostvarenim rezultatatom od 2520 bodova postavio novi nacionalni rekord u disciplini Preciznost. Drugo mesto pripalo je Ivanu Čanoviću iz ekipe Beograda a treće Aleksandru Pejčiću iz kluba Bela Crkva. Subotičani su bili uspešni i u ženskoj konkurenciji, Agota Šiša osvojila je srebrnu medalju sa 705 bodova, dok je najbolja bila Mirjana Milić iz DPA Sombor sa 755 bodova. Treće mesto pripalo je Jagodi Stanojević iz KPA Pančevo sa  225 osvojenih bodova. 

U ekipnoj konkurenciji subotičani su bili ubedljivi, osvojili su prvo mesto sa 4860 bodova. Druga je bila treća ekipa Bele Crkve sa 3405 bodova a treće mesto pripalo je drugoj ekipi Bele Crkve sa 3255 bodova.     

Custom Search