Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

BIOFEST

Biofest 2017.  11 - 13. oktobar 2017. Otvoreni univerzitet Subotica

„IT – organska vizija budućnosti“

Pokrovitelji 13. Međunarodnog festivala organskih proizvoda, Biofest 2017, su bili Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Grada Subotice. Podrška ovogodišnjem Biofestu je stigla od Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Organik Control Sistema i Eco Fenix B Tima, ali i od prijatelja Manifestacije: Zdravologija, Bioteka, BioPijaca, zatim bio-farmi: “Mamužić”, “Farago” i “Čikoš”, te Hemijsko-tehnološke škole i Yu eco rtv-a. Medijska podrška: TV Subotica i www.subotica....

detaljnije
Sub, 14.10.2017 - 22:13

PROGRAM

13. Međunarodni festival organskih proizvoda

BIOFEST 2017.

“IT - organska vizija budućnosti”

SREDA, 11. oktobar

  • 10:00 – 18:00 – Izložba i degustacija organskih proizvoda (Otvoreni univerzitet, II ulaz, hol)
  • 10:30 – 12:00 – Svečano otvaranje BIOFEST-a - dodela priznanja „Bioproizvod godine“ i „Bioproizvođač godine“ (Otvoreni univerzitet, I ulaz, prvi sprat, sala 213)
    • - Pozdravna reč, prof dr Tomislav Sudarević, predsednik Upravnog odbora Udruženja TERRA’S
    • - Pozdravna reč i osvrt na primenu „Akcionog plana razvoja organske proizvodnje u Subotici od 2015 – 2020. godine“, Šimon Ostrogonac, član Gradskog veća GU Subotica, zadužen za oblast...
detaljnije
Pet, 06.10.2017 - 15:50

Tokom ovogodišnjeg XII Biofesta među izlagašima je bio jedan štand MORINDE na kojem je g. Jožef Koncz nudio besplatnu mogućnost merenja "starosti organizma" preko skener uređaja TruAge.

Ideja je da se ukaže korisniku na "realno" starosno stanje organizma u odnosu na broj godina života.

Nepravilnim navikama u životu ( neodgovarajućom ishranom i fizičkom neaktivnošću ), mi iscrpljujemo svoj organizam više nego što je potrebno.

TruAge skener, vam daje informaciju o...

detaljnije
Ned, 16.10.2016 - 14:24

Organska jeste ženska proizvodnja

U petak, 14. oktobra, poslednjeg, trećeg dana 12. Međunarodnog festivala organskih proizvoda BIOFEST, održana je panel diskusija na temu „Žene u organskoj proizvodnji“. U ime organizatora, Udruženja TERRA'S i Otvorenog univerziteta Subotica, skup je pozdravila, Snježana Mitrović, zahvaljujući se „M AGRAR 024 BV“ firmi, koja je po prvi put podržala ovu manifestaciju, ispred koje je učesnice pozdravio, Branko Vujuć, rekavši, između ostalog, da mu je zadovoljstvo u radu sarađivati sa ženama koje su vredne, radne, precizne, pouzdane i dobre u organizovanju posla.

Na početku je nametnuta teorija da je konvencionalna muška, a organska poljoprivreda ženska, obrazlažući činjenicom da jači pol voli nadmetanje, što veći profit, brzinu u uništavanju...

detaljnije
Sub, 15.10.2016 - 12:06

Hrana spremljena od organskih proizvoda od strane učenika Hemijsko-tehnološke škole na 12. Biofestu na Otvorenom univerzitetu.

Čet, 13.10.2016 - 19:01

Uz slogan “Želim biti 100% organik” od 12. do 14. oktobra 2016. godine ogdržan 12. Međunarodni festival organskih proizvoda BIOFEST u organizaciji Udruženja TERRA’S i Otvorenog udruženja TERRA’S.

U ime organizatora, prof. dr Tomislav Sudarević, predsednik TERRA’S-a, pozdravio je skup i podsetio je da je prošle godine u lokalnom parlamentu usvojen Akcioni plan razvoja organske proizvodnje na teritoriji grada Subotice do 2020. godine. Sa primenom ovog dokumenta započelo se odmah, te su po prvi put iz gradskog budžeta izdvojena sredstva za organske proizvođače koji će po potpisivanju ugovora do kraja godine dobiti oko 2 miliona dinara.

U ime grada domaćina, posetiocima manifestacije dobrodošlicu je poželeo, Žika Reh,...

detaljnije
Čet, 13.10.2016 - 17:06

U znaku obležavanja 25 godina od osnivanja Udruženja TERRA’S, u četvrtak,15. oktobra, uz prisustvo mnogobrojnih prijatelja i kolega, na Otvorenom univerzitetu svečano je otvoren 11. Međunarodni festival organskih proizvoda BIOFEST 2015.

Povodom jubileja na početku su uručena priznanja najzaslužnijim pojedincima koji su dali nemerljiv doprinos u uspešnom radu ovog udruženja: članovima Upravnog odbora: prof. dr Tomislavu Sudareviću, profesoru na Ekonomskom fakultetu, Nenadu Novakoviću, direktoru OCS-a i Snježani Mitrović, zatima stručnom saradniku i predevaču, Barnislavi Pantelić, iz Poljoprivredne stručne službe Subotica, Peteru Kolatu iz Mađarske i Angelini Bertović, direktorici predizeća za reciklažu, Eco Fenix B Team.   

Čestitajući nagrađenima u ime pokrovitelja 11....

detaljnije
Pet, 16.10.2015 - 09:22

PREDSTAVLJEN NACRT AKCIONOG PLANA RAZVOJA ORGANSKE PROIZVODNJE GRADA SUBOTICE         

Prva javna rasprava o Nacrtu akcionog plana razvoja organske proizvodnje Grada Subotice je održan u četvrtak, 30. oktobra u okviru 10. Međunarodnog festivala organskih proizvoda BIOFEST 2014. Cilj javne rasprave je bio da učesnici u ovom sektoru i zainteresovana javnost daju preporuke kako bi što kvaliteniji dokument bio smernica za dalji rad donosiocima odluka u razvoju organske proizvodnje. Gradska uprava je podržala Udruženje TERRA’S i aktivno učestvuje u sprovođenju projekta “Organska proizvodnja u funkciji održivog razvoja Srbije”, koji se realizuje uz podršku programa SENSE koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj...

detaljnije
Pet, 31.10.2014 - 10:40

Organikus termékek, kiállítás, előadások, termeléssel kapcsolatos tanácsadás – ezek várták a vendégeket a 10. Biofest nyitónapján Szabadkán.

A Szabadegyetemen megtartott rendezvény célja a biotermelés megismertetése és előmozdítása az országban. Az organikus termelésről szóló törvény, az ilyen fajta termelést alkalmazó gazdaságok, a biotermékek bevezetése az óvodákba csak az első lépések efelé, amelyeket a Terras Egyesület tett meg. A biotermelés nem tartalmaz vegyi anyagokat, ezért környezet és egészségkímélő. Szerbiában tavaly csaknem 1300 termelő foglalkozott organikus termeléssel mintegy 8200 hektárnyi területen.

Sre, 29.10.2014 - 19:39

U amfiteatru subotičkog Otvorenog univerziteta danas je otvoren 9. Međunarodni festival organskih proizvoda „Biofest”. Cilj ove dvodnevne manifestacije je promovisanje značaja organske proizvodnje sa aspekta ekonomskog razvoja, zaštite životne sredine i zdravlja ljudi, kao i razmene iskustava i uspostavljanja čvršće privredne saradnje u regionu. Fokus ovogodišnjeg susreta koji se održava pod sloganom „Samo jedan organski obrok menja sve(s)t” je na objedinjavanju poljoprivrednika, prerađivača i ostalih interesnih grupa, sa ciljem unapređenja ekonomske efikasnosti u proizvodnji i povećanja konkurentnosti organskih proizvoda, kako na domaćem, tako i na tržištu Evropske unije.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić je otvarajući manifestaciju učesnicima „...

detaljnije
Uto, 15.10.2013 - 21:08
Subscribe to BIOFEST