Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Srpska Pravoslavna Crkva

Slavu Sveti kneza Vladimir obeležilo je juče udruženje građana sa njegovim imenom,  liturgijom u hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg koju je predvodio starešina hrama otac Dragan Stokin.

U prilogu o događaju govore predsednik udruženja Milenko Milošević i otac Dragan Stokin.

Sre, 29.07.2015 - 10:04

Jutros je u hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg služena Sveta Liturgija. Da bi potom Svečana liturgija prošla ulicama Zmaj Jovina, Dimitrija Tucovića, kao i na Korzou i Malom Korzou.

Večernje bogosluženje će biti služeno u 17 časova, a u nastavku, od 18 časova u porti Svetovaznesenskog hrama biće održan prigodan kulturno–umetnički program. Učesnici programa su Hor Srpskog kulturnog centra "Sveti Sava", Dečiji hor centra "Iskončići", Crkveni hor "Sveti Roman Melod", Dečiji crkveni hor "Sveti Roman Melod", Srpski kulturni centar "Vuk Stefanović Karadžić" iz Bačke Topole i recitator Nebojša Živanović.

Čet, 21.05.2015 - 14:56

U čitaonici Gradske bibloteke održano je veče duhovnosti u organizaciji srpskog, beloruskog i ruskog udruženja "Knez Vladimir". U programu je učestvovao izvođenjem molitvi hor Sveti Roman Melod.

Ovom prilikom promovisana je knjiga "Nedelje posnog i cvetnog trioda" čiji je autor protojerej Stavrofor Dušan Kolundžić koji je bio gost večeri.

Sutra više o ovome...

Čet, 14.05.2015 - 21:07

Predsednik repubike Srbije Tomislav Nikolić prisustvovao je osvećenju česme u porti hrama Svetog Ilije na Paliću.

Česma je dar porodice Radić: Gojka, Danijele, Vukašina i Lazara.

Osvećenje je izvršio arhijerejski namesnik subotički, Miodrag Šipka uz prisustvo sveštenstva subotičkog namesništva.

 

Pon, 27.04.2015 - 18:23

Večerašnjim otvaranjem izložbe slikarke iz Novog Sada Olgice Stefanović, započeli su programi Svetosavske nedelje u zadužbini Dušana Radića. Manifestaciju otvorio otac Miodrag Šipka pozdravivši prisutne i predsednika skupštine grada Iliju Maravića. Svetosavska nedelja se zavšava 27. januara, Svetosavskim balom.

Sre, 21.01.2015 - 20:15

U nastavku serije predavanja "Abrahamova deca" večerašnja tema tribine je bila Mesija.

U prilogu ilustrovani zvučni zapis predavanja u Velikoj većnici Gradske kuće.

Uto, 18.11.2014 - 23:51

Treća tribina ciklusa Zakon Božji i deca Avramova u savremenom svetu održana je u Gradskoj kući 17. oktobra. Ovog puta tema je bio "Dan Gospodnji".

Zašto se "sedmi dan" slavi u razne dane po jevreskom, hrišćanskom i islamskom kalendaru možete saznati slušajući predavanje gde su razloge tumačili predstavnici istih crkava

- Dragan Stokin, III paroh subotički i starešina hrama sv.Vaznesenja, (SPC)

- mag. th. Dragan Muharem ispred Rimokatoličke Crkve, župnik i profesor na TKI

- prof.Selmo Dreković, imam u Muhadžir džamiji

- Halbrohr Tomislav ispred jevrejske zajednice.

 

Medijator je bio msgr. dr Andrija Anišić, župnik župe sveti Roka i prof moralne teologi je na Teološko-katehetskom institutu Subotičke biskupije (TKI)....

detaljnije
Pet, 17.10.2014 - 21:09

Druga u nizu tribina "Zakon Božiji i deca Avramova u savremenom svetu" održana je u sali Otvorenog univerziteta tribina sa učešćem predstavnika tradicionalnih crkava na temu - Kako tumači pravoslavna, katolička, evangelička, odnosno jevrejska i islamska teologija prvu Božju zapovest?

Medijator večeri bila je Jelena Jablanov Maksimović - projekt koordinator, ispred fondacije Konrad Adenauer u Beogradu, koja je pružila podršku ovoj ideji.

Na tribini su govorili: Sofija Menđan - Mađarska Evangelička hriščanska crkva, Dragan Stokin - Srpska Pravoslavna Crkva, Andrija Anišić - Rimokatolička crkva, Tomislav Halbrohr - Jevreska zajednica

Za razliku od...

detaljnije
Sre, 24.09.2014 - 03:05

Tribina "Zakon Božiji i deca Avramova u savremenom svetu" održana je večeras u Velikoj većnici Gradske kuće, pred nešto manje prisutnih od očekivanog.

Otac Dragan Stokin otvorio  je tribinu predavši reč načelniku SBOU Dragi Vučkoviću koji je dao svoje viđenje teme ove tribine. (00.00.59 - 00.23.47)

Medijator večeri bila je Jelena Jablanov Maksimović (00.23.49 - 00.26.45) - projekt koordinator, ispred fondacije Konrad Adenauer u Beogradu, koja je pružila podršku ovoj ideji.

U nastavku tribine govorili  su redom :

  • Dragan Stokin (idejni organizator) - Srpska Pravoslavna Crkva (00.26.46 - 00.37.35)
  • Andrija Anišić - Rimokatolička crkva  (00.37.35 - 00.48.00)
  • Bajazit Nicović - Islamska verska zajednica  (00.48.13 - 01.01.21)
  • ...
detaljnije
Sre, 18.06.2014 - 13:09

Tribina "Zakon Božiji i deca Avramova u savremenom svetu" održat će se u utorak 17.juna od 19.00 u Velikoj većnici Gradske kuće.

Pored predstavnika tradicionalnih crkvi, na tribini će biti prisutni načelnik SBOU Dragi Vučković i gradonačelnik Jene Maglai.

Jevrejska verska zajednica - Tomislav Halbroh

Rimokatolička crkva - Andrija Anišić

Islamska  verska zajednica  - Bajazit Nicović

Evangelistička crkva - Gabor Dolinski

i  Dragan Stokin (idejni organizator) - Srpska Pravoslavna Crkva

 

Tribinu je pomogla Fondacija Konrad Adenauer.

Sre, 11.06.2014 - 14:23
Subscribe to Srpska Pravoslavna Crkva