Tužba protiv Agencije pred Vrhovnim sudom

Pon, 23.04.2007 - 12:00 -- nikola.tumbas

Većinski vlasnik Subotičkih novina Rajko Stojinić do sada nije primio nikakvu odluku Agencije za privatizaciju o raskidu kupoprodajnog ugovora, i o tome je praktično saznao iz novina, kaže predsednik Upravnog odbora Milovan Nedeljković, koji je na jučerašnjoj konferenciji za štampu saopštio i da je ova kuća podnela tužbu Vrhovnom sudu protiv Agencije, jer je odluka o raskidu ugovora praktično bez pravnog osnova. „Nigde u ugovoru se ne pominje kao mogući razlog za raskid hipoteka, a pogotovo je to neshvatljivo pošto je zajam od banke uzet za nove investicije za poboljšanje rada redakcije“, kaže Nedeljković. On je uz to podsetio da rok koji je  Agencija dala Subotičkim novinama za ispravljanje uočenih nedostataka još uvek nije istekao, i zbog svega toga rukovodstvo nema nameru da odustane od novina, a konkretni potezi zavise od presude Vrhovnog suda.

Nedeljković je takođe napomenuo da je do sada u medijima  izneto dosta netačnih i nekorektnih stvari o celom slučaju, što se može okarakterisati i kao nečija namera da se uništi jedan građanski orijentisani medij, pomenuvši da jedini interes od toga može imati njihova direktna konkurencija, odnosno nedavno osnovani „Dnevnik Subotičke“, ali i neke moguće političke opcije, kojima ne odgovara ovakav list.

Nedeljkovć je upozorio da ukoliko se kupoprodajni ugovor zaista raskine, sudbina Subotičkih novina može biti vrlo neizvesna, budući da su u ovom momentu one opterećene velikim dugovima, i da sa tiražom od 3.500 još uvek ne posluju rentabilno. On je istovremeno najavio da bi danas  trebalo da bude nskinuta hopoteka sa zgrade koja je u vlasništvu Subotičkih novina, dok bi zaostale zarade zaposlenima za preostalih šest meseci trebalo da budu isplaćene do 5. maja, odnosno do roka koji je ostavila Agencija. Nedeljković je i ovog puta ponovio da zaposleni moraju imati na umu da se plata mora zaraditi, pa tek onda očekivati isplata.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Danas nešto posle 09.00 grupa malih akcionara sa ovlašćenim zastupnikom kapitala Đorđe Dragojlovićem je u prisustvu medija, advokata i predsednika sindikata, ušla u nezaključane prostorije Subotičkih novina. (g. Stojnić - bivši vlasnik je pola sata ranije ispred njih izišao iz istih) Relativan red je zatečen u prostorijama, s time da je uočeno da nedostaju neka od sredstava za rad, štapač, skener, po neki računar itd.. To je na licu mesta zapisano od strane pridošlih. Takođe je u kasi primećen nedostatak određenog broja radnih knjižica "zaposlenih".

Tokom ovoga pojavio se i donedavni ex-vlasnik nedeljnika i zamolio prisutne da napuste prostorije pošto su "...

detaljnije
Post date: Uto, 05.06.2007 - 09:10

Danas je u prostorijama Radničkog univerziteta održana skupština malih akcionara i zastupnika akcija državnog kapitala Subotičkih Novina. Skupština je održana na ovoj lokaciji  zbog nemogućnosti ulaska u prostorije Subotičkih novina, jer su iste zaključane i ne postoji mogućnost ulaska u čak ni redovno zaposlenim licima. Na skupštini su predsedavali Djordje Dragojlović, predstavnik državnog i većinskog dela akcija novina i Ljubomir Djordjević. Na (ovog puta ) regularnoj i legalnoj skupštini su izabrani svi potrebni organi ove organizacije i samim tim omogućena dalja borba za rad i opstanak ovoga nedeljnika koji je doveden do ruba opstanka.

Post date: Uto, 15.05.2007 - 16:00

Država raskinula ugovor sa kupcem «Subotičkih novina», prvog privatizovanog lokalnog nedeljnika

Devet meseci nakon promene vlasništva, prvi privatizovani lokalni medij, nedeljnik «Subotičke novine» vraćen je državi. Agencija za privatizaciju obavestila je konzorcijum, čiji je predstavnik novinar Nada Harminc, da se ugovor raskida zbog neispunjenja njegovih odredaba. Kao najveći problem navedeno je nepoštovanje odredaba da kupac bez odobrenja Agencije neće stavljati hipoteku na imovinu «Subotičkih novina», te da će omogućiti kontinuitet poslovanja i zaposlenima isplaćivati zarade. Zaposleni u «Subotičkim novinama» u poslednjih šest meseci nisu dobili platu, a na dvospratnicu u centru grada stavljena je, mimo odluke Agencije, hipoteka «Vojvođanske banke»  i to u...

detaljnije
Post date: Uto, 17.04.2007 - 12:30

Bitka za Subotičke novine se nastavlja. Da bi skrenuli pažnju medija na republičkom nivou ekipa nezadovoljnih sa predstavnikom subotičkog sindikata prezentovala se beogradskim medijima u Sava centru.

Predstavnici “Subotičkih novina” na konferenciji za štampu u “Medija centru”

Stekli se uslovi za raskid ugovora

U četvrtak, 5. aprila, poslednjeg radnog dana pre uskršnjih praznika, predstavnici zaposlenih i malih akcionara “Subotičkih novina” su u beogradskom “Medija centru”održali konferenciju za štampu, sa jednom jedinom porukom: Agencija za privatizaciju treba da bude dosledna i da poštujući zakone i ugovore, raskine ugovor o kupoprodaji “Subotičkih novina”.

Kako su izneli Ištvan Huđi, potpredsednik Veća samostalnih...

detaljnije
Post date: Čet, 05.04.2007 - 13:00

Press konferencije Subotičkih novina privlače svu veću pozornost medija: )

dopreključerašnji urednik novina:

Na naše zadovoljstvo novine su opet u petak bile na kiosku i opet to treba zahvaliti ljudima koji to rade i dalje naravno bez zarade, čime na izvestan način sami sebi skaču u usta jer time se Agencija obezbeđuje da može da kaže da postoji kontinuitet delatnosti. Time se može pravdati onaj koji dosta toga radi da bi Subotičke novine (SN) zapravo nestale. Mnogo štošta danas ne možemo da vam prezentiramo na papiru, sve je jasnije da su u nekoj igri koje su mnogo veće nego SN, one zapravo kolateralna šteta kao i zaposleni u njemu a može se...

detaljnije
Post date: Pon, 26.02.2007 - 11:30
Custom Search