Elektroremont AEG Subotica

Čet, 21.06.2007 - 11:30 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

Elektroremont AEG Subotica otvorio novu poslovnu zgradu 

Subotičko preduzeće za popravku elektro i vučnih motora  Elektroremont  juče je otvorilo novu poslovnu zgradu, što je bio povod da se javnosti predstavi kao sasvim novo preduzeće, nakon privatizacije 2005. godine, kada ga je kupio italijanski AEG - Applicazioni Elettriche Generali, firma koja se u Italiji bavi sličnim poslovima. Elektroremont je u stvari jedino ovdašnje preduzeće koje je prodato bez ikakvih dugova, i koje je sve vreme krize i sankcija uspevalo da održi svoju delatnost. Kupac je u stvari njihov dugogodišnji poslovni partner, koji uz nove investicije namerava da Elektoremontu obezbedi mesto i na ervopskom tržištu.

      Generalni direktor sadašnjeg Elektroremonta AEG Karmine Taralo     napominje da je nakon ulaganja 200 hiljada eura za osavremenjavanje proizvodnje, zadovoljan poslovanjem firme „Sada smo u fazi u kojoj pokušavamo da uskladimo tehnologiju preduzeća u Srbiji sa tehnologijom preduzeća u Italiji, i već dosta radnika iz subotičke firme radi u Italiji. Do sada je uloženo oko 200 hiljada eura u nove mašine i tehnologiju u preduzeću, a takođe smo planirali da ovogodišnji profit usmerimo u nova reinvestiranja. Planovi su da se uloži još oko 3,5 miliona eura“, rekao je Karmine Taralo.

      AEG je poznata italijanska firma u oblasti elektroremonta, sa sedištem u Marćanizu, u provinciji Kazerta, čija se sada već treća generacija vlasnika  bavi pravljenjem, popravljanjem i servisiranjem električnih mašina. Sa ulaskom AEG u subotičko preduzeće povećala se ponuda i Elektroremonta, te je on danas u stanju da ponudi svojim klijentima znatno širu paletu usluga popravki elektromotora raznih vrsta, snage i tipova, navode u ovoj srpsko-italijanskoj firmi.

*************

Kratka istorija...

Zgrada “Elektroremont”-a je kupljena 1956.godine od preduzeća “Aurometal”, i postala je “rodno mesto” ovog subotičkog preduzeća. Predviđena da bude, 70-tih godina radna laboratorija preduzeća, 80-tih godina, zgrada “Elektroremont”-a je pretvorena u skladište materijala , gde se odvijao najveći deo popravki motora i transformatora niske i visoke voltaže, a koji su potom premešteni  u obližnje zgrade napravljene sedamdesetih godina. Od tada, zgrada se koristila za neke marginalne aktivnosti, i bila je prepuštena zubu vremena. Sa procesom privatizacije i kupovinom 64% akcija “Elektroremont”-a od strane  “Applicazioni Elettriche Generali”, zgrada odmah ulazi u plan investicija, koje ovo italijansko preduzeće mora da ispoštuje kako bi se ispunile obaveze proistekle iz privatizacije. Tako, u jesen 2006. Započinje veliki projekat kompletne rekonstrukcije zgrade “Elektroremont”-a. Sa ukupnom investicijom od 150.000 evra, poslovi rekonstrukcije započinju u aprilu 2007.godine. Rekonstrukcija i radovi na uređenju zgrade su povereni građevinskom preduzeću “PIRAMIDA” D.O.O. iz  Subotice, na čelu sa dipl.građ.ing. Zoranom Sudarevićem, i radovi su završeni u junu mesecu 2007.godine. Opremljena novom internet mrežom i centralnim serverom za kontrolu web mreže preduzeća, zgrada “Elektroremont”-a će se koristiti kao nova upravna zgrada preduzeća. Od 21. juna 2007., datuma otvaranja, unutar zgrade “Elektroremont”-a će se naći: urava preduzeća, administrativni  sektor, kadrovski i komercijalni sektor.

ELEKTROREMONT A.D. – SUBOTICA

“Elektroremont” je osnovan 1953.godine, izdvajanjem dela preduzeća koji se bavio servisom iz “Sever”-a , preduzeća koje je proizvodilo električne motore. “Elektroremont”, koga je u početku činilo 26 radnika, samo tri godine kasnije kupuje mesto i zgradu u kojoj se i sad nalazi, u ulici Ivana Meštrovića, odvojivši se definitivno od svog matičnog preduzeća, “Severa”. Izabrano sedište novog “Elektroremont”-a je baš ova zgrada, koja je osvanula u novom svetlu, zahvaljujući poslovima rekonstrukcije završenim u julu 2007.godine. U početku, namenjena popravci niskonaponskih motora i transformatora, počektom 60-tih godina, “Elektroremont” uvodi neke programe za popravku visokonaponskih motora i transformatora. 80-tih godina, nešto manje od tridesetak godina od osnivanja, “Elektroremont” postaje najveće preduzeće za popravku elektro i vučnih motora, i svoje stručne usluge nudi čak i van granica Jugoslavije. Sa procesom privatizacije, u 2005.-oj godini, 65% akcija “Elektroremont”-a  kupuje “Applicazioni Elettriche Generali”  (A.E.G.), jedno italijansko preduzeće, sa sedištem u Marćanizu, u provinciji Kazerta, čija se sada već treća generacija vlasnika  bavi pravljenjem, popravljanjem i servisiranjem električnih mašina. Danas je “Elektroremont” u stanju da ponudi svojim klijentima široku paletu usluga popravki elektromotora raznih vrsta, snage i tipova.  

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Post date: Čet, 21.06.2007 - 13:00

 

Post date: Čet, 21.06.2007 - 12:30

 

Post date: Čet, 21.06.2007 - 12:00

 

Post date: Čet, 21.06.2007 - 11:40
Custom Search