Izložba "Paraleni procesi"

Pet, 03.07.2009 - 19:00 -- zoran.simokov

Do kraja mjeseca u Modernoj galeriji »Likovni susret« može se pogledati zajednička izložba radova mladih akademskih likovnih umjetnika pod nazivom »Paralelni procesi«. Izložbom su predstavljena četiri recentna ciklusa četvero autora - Vere Đenge (Kikinda), Gorana Kujundžića (Osijek), te Srđana Milodanovića i Lee Vidaković iz Subotice.

Izložbu je priredio Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata s ciljem organiziranja i ustrojavanja akademskog likovnog segmenta kulture unutar institucionalne strukture hrvatske zajednice u Vojvodini.

- Ovo je prvi iskorak u namjeri da na jednu višu razinu izdignemo ovaj dio kulture Hrvata na ovom prostoru. Nadam se kako ovakvim pristupom možemo obogatiti kulturu naše zajednice, Subotice, pa i cijele Vojvodine, - rekao je otvarajući izložbu predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Branko Horvat.

Prema riječima autorice izložbe Olge Šram, izložba predstavlja doprinos sagledavanju umjetničke scene u Vojvodini, ukazujući na jedan segment toga šarolikog i bogatog kulturnog prostora.
Nakon Subotice, izložba »Paralelni procesi« bi u idućih godinu dana trebala biti predstavljena u Somboru, Novom Sadu i Srijemskoj Mitrovici, a u planu su gostovanja u Osijeku i Pečuhu.

Opširnije o ovome u novom broju »Hrvatske riječi«...

info: Davor Bašić Palković

 

Autor teksta: 
Custom Search