Otvorena izložba fotografija Isidore Kuburić

Sub, 23.03.2024 - 10:40 -- nikola.tumbas

Sinoć je umetnik Mile Tasić otvorio postavku izložbe fotografija Isidore Kuburić, u okruženju TGalerije iz ciklusa „Sveto i profano u Carigradu“ nastale su krajem 2023. i početkom 2024. godine.

Nedremljivo oko Isidorinog Nikona videlo je Instanbul u njegovoj svakodnevici, ali je zabeležilo i sakralnu zasnovanost  tog zaumnog grada, njegove eksterijere i enterijere. I ljude. Naročito njih.  Same ili u mnoštvu. U pokretu, u molitvi, u ponašanju.

ISIDORA KUBURIĆ (1998, Subotica)

Završila je osnovni i napredni kurs fotografije u Fabrici fotografa (Beograd). Izlagala je na grupnoj izložbi „Made in FF“ (Ustanova kulture „Parobrod“, Beograd). Ogledala se u novinarskoj fotografiji objavljujući na portalu Subotica.info.  U umetničkom izričaju prevashodno je zainteresovana za uličnu fotografiju. Isidorin radovi redovno se pojavljuju na renomiranim onlajn  grupama, među kojima su  Street  Photography  Cartier – Bresson Inspired, Street  Portrait Photography,  Street  Photography  - Urban Life In Color, Urban Street  Photography, Minimalist Photography, Monochrome Photoraphy,  Magnum Photo... Živi u Subotici.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search